Fanovi poludjeli na ocjene u FIFA-i 21: „Što puše oni?“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.09.20. | 10:19

Najnovije izdanje omiljene najpopularnije nogometne simulacije, po upućenima, nije baš vjerno prenijela stvarne karakteristike nekih igrača u igru.

Svake godine je rana jesen obožavateljima kultnog serijala FIFA posebno doba godine.

Izlazi nova iteracija omiljene im zabave, a otkako je ovaj serijal EA Sportsa potpuno preuzeo primat od Konamijevog Pro Evolution Soccer serijala, eksperti na društvenim mrežama sve su uživljeniji, osim u samu igru i vještine u istoj, i u karakteristike igrača na igri.

Pogotovo po pitanju realnog prenašanja istih iz stvarnog nogometnog svijeta u onaj virtualni. A baš po tom pitanju FIFA 21, koja izlazi 6. studenog, ima velik broj propusta. Barem prema fanovima.

 

 

„Što puše u EA Sportsu?“, bio je jedan od tweetova.

Kratak uvid odaje to da Jordan Henderson ima veći sveukupni rating od Thiaga Alcantare. Također, kapetan Liverpoola ima jednak rating kao i Paul Pogba, što mnogi smatraju nerealnim.

No vjerojatno još čudnije jest da jedan Pierre-Emerick Aubameyang, nakon odlične sezone (u kojoj je bio drugi strijelac Premiershipa i odigrao odličnu završnicu sezone u FA Kupu i Community Shieldu) ima sveukupni rating manji za jedan bod u odnosu na FIFA-u 20.

Nadalje, Kai Havertz i Ciro Immobile imaju isti pace od 84, a i površniji pratitelji nogometa svjesni su da je Talijan, iako dosta stariji, ipak brži od novopridošle njemačke zvijezde Chelseaja. Nadovezano na to, Jadon Sancho je u istoj karakteristici tek na 83, a Eden Hazard – koji je opet Zidaneu s godišnjeg odmora stigao kao muškarac koji se oženio i zapustio – ima 88 u paceu.

 

 

No po pitanju brzine, možda najsmješnije jest da jedan Serge Gnabry, koji svoje protivnike ponajviše izluđuje hitrinom i eksplozivnošću, ima 82 u ovom segmentu.

Spomenuli smo Thiaga Alcantaru. Osim što se čovjek dominantno s Bayernom popeo na tron Europe, također su u Ligi prvaka primjetni neki detalji iz njegove statistike, poput onog da (prema Squawki) ima 91 posto uspješnih dodavanja i 81 posto dobivenih duela. Ipak, ukupna ocjena mu je s 87 iz prošlogodišnjeg izdanja pala na 85 ove godine.

Thiagov suigrač Alphonso Davies naprosto je oduševio nogometni svijet ove sezone. Ljudi iz EA Sportsa nisu se pokazali dovoljno ažurnima, fleksibilnima i u tijeku s nogometnim zbivanjima i tako je nevjerojatni Kanađanin van 20 najboljih bekova u igri.

Prilično nevjerojatna činjenica s obzirom da se radi možda o najboljem beku svijeta u ovom trenutku. Joao Cancelo i Juan Bernat su ispred njega.

Timo Werner je također degradiran za jedan bod u odnosu na prošlu godinu. I to nakon sezone u kojoj je postigao 34 gola u 45 utakmica. Romelu Lukaku je također pao s 87 na 85 što mu je očigledno kazna za sezonu od samo 34 gola za Inter.

 

 

S druge strane, Roberto Firmino je, nakon sezone od devet golova kao centralni napadač, napredovao za dva boda i sad ima isti rating kao Aubameyang. Prilično nevjerojatno.

Cristiano Ronaldo jest napunio 35 godina, no njegova ocjena fizikalija od 77 je ipak preniska s obzirom na to koliko je i u ovim godinama fizički dominantan, odnosno i dalje nadmoćan većini protivnika.

 

 

(foto: Action Images)


Tagovi

Timo WernerEden HazardJadon SanchoCristiano RonaldoAlphonso DaviesPierre-Emerick AubameyangThiago AlcantaraFIFA 21Bayern

Ostale Vijesti