ERIC GAILLARD/Action Images
ERIC GAILLARD/Action Images

Familijarno okruženje: Pellegri stigao u Torino, presudio je očev poziv (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 10:57

Talentiranog napadača jedno se vrijeme povezivalo s Hajdukom.

Pietro Pellegri je novi igrač Torina, objavili su iz kluba na web stranicama. 20-godišnji napadač dolazi na posudbu iz Monaca do kraja sezone, a hrvatski stručnjak sad za mjesto u vrhu napada ima sjajnu konkurenciju. On je u prvom dijelu sezone bio na posudbi u Milanu, ali tamo nije došao do izražaja (šest nastupa u Serie A, bez učinka) pa je tako zajednički dogovor bio da ga Monaco prvo formalno povuče s posudbe pa onda proslijedi u Torino gdje će nastojati dobiti veću minutažu.

Iako prakticira nogomet s jednom isturenom špicom, Jurić je sad na raspolaganju ima tri igrača koji igraju/su igrali za A reprezentaciju Italije, s tim da je tu i Paragvajac Sanabria koji je u prošlom kolu zabio za remi protiv Sassuola te je trenutno prvi strijelac kluba (pet pogodaka).

Osim njega, u konkurenciji su najveća zvijezda kluba Andrea Belotti, Simone Zaza i po novome Pietro Pellegri pa se tako slobodno može zaključiti da – barem kad bira napadača – Ivan Jurić ima slatke brige. Osim toga, po potrebi se u toj ulozi može naći i Marko Pjaca kojeg je Jurić ove sezone već koristio kao isturenog napadača, ali Jurić nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca primarno vidi kao krilnog napadača, što je uostalom i njegova prirodna pozicija.

Torino je trenutno na 10. mjestu Serie A, a svega četiri boda dijeli ih od sedme pozicije koja vodi u Europu. U prosjeku Torino prima nešto manje od jednog pogotka po utakmici (0.95), primili su isti broj golova kao gradski rivali iz Juventusa te su samo Inter i Napoli bolji od njih u tome. S druge strane, napadački imaju mjesta za napredak, postigli su 30 pogodaka (1.33 po susretu), a dolaskom Pellegrija nadaju se da će se te brojke malo povećati.

Veliku ulogu u dolasku Pellegrija u Torino imao je njegov otac Marco koji u Torinu posljednje dvije godine obnaša ulogu tim menadžera, a zanimljivo je da se mladog napadača jedno vrijeme povezivalo s Hajdukom. Bilo je to prije točno tri godine, ali u konačnici se ta posudba nije ostvarila.

Inače, Pellegri je sa svega 16 godina prešao iz Genoe u Monaco za 20.9 milijuna eura, čime je postao peti najskuplji talijanski tinejdžer svih vremena. Veći iznosi plaćeni su tek za Bastonija (31.1 milijuna eura, Inter, 18 godina), Cassana (31 milijun eura, Roma, 18 godina), Keana (27.5 milijuna eura, Everton, 19 godina) i Rovellu (23.3 milijuna eura, Juventus, 19).

Torino sljedeću utakmicu igra 6. veljače, ali upitno je hoće li Pellegri biti spreman za taj gostujući sraz s Udineseom budući da ima problema s aduktorom.



Tagovi

Pietro PellegriTorinoIvan Jurić

Ostale Vijesti