Screenshot
Screenshot

Fabio u Lyon, Fabio iz Lyona: Ćaleta-Car i Lovren ostaju bez trenera nakon dva mjeseca

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 10:24

U sedam utakmica skupio je jednu pobjedu, dva remija i četiri poraza. I razbijenu glavu.

Fabio Grosso uskoro će postati bivši na klupi Lyona, prenose brojni francuski mediji, a po njima onda i Fabrizio Romano.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Talijanski strateg je na klupu Lavova stigao 18. rujna nakon što je otkaz dobio Laurent Blanc, ali se na klupi kluba čije je boje branio u igračkoj karijeri zadržao svega dva mjeseca. Preciznije, ukupno 73 dana vodio je Talijan Lavove, a izgleda da će mu presuditi domaći poraz od Lillea (0-2) koji je sedmerostrukog prvaka Francuske ostavio na začelju Ligue 1.

Prije dolaska u Lyon Grosso je napravio sjajan posao na klupi Frosinonea. Prošle sezone je uveo klub u Serie A, ali ipak nije odlučio potpisati novi ugovor već je čekao da ga angažira neki od velikana koji će mu ponuditi priliku da se dokaže na velikoj sceni. Čekao je, nudio se te na kraju dočekao poziv od klub čiji je član bio od 2007. do 2009. godine, ali njegov prvi inozemni mandat u trenerskoj karijeri ipak neće pamtiti po dobrom.

Ono što je obilježilo njegovu francusku avanturu nije neki težak poraz, već razbijena glava. Naime, uoči gostujuće utakmica protiv Marseillea, navijači kluba s juga Francuske zasuli su autobus Lyona s kamenjem, a najteže je stradao Fabio Grosso koji ne samo da je zaradio posjekotinu na glavi, već i blagi potres mozga. Utakmica se, očekivano, nije odigrala, Lyon je podigao prijavu s kojom su tražili da se ogled registrira s 3-0 u njihovu korist, ali francusko nogometi savez je taj prijedlog odbio.

No, Grosso se ipak neće moći 'osvetiti' se OM-u budući da će sedam dana prije odigravanja odgođene utakmice (6. prosinca) dobiti otkaz. Neki francuski mediji pišu da ga je već dobio te da se sada samo radi na pripremi objave za javnost, ali svakako se potvrda od strane kluba očekuje do kraja četvrtka ili najkasnije u petak.

Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car tako opet ostaju bez trenera. Nenad Bjelica nedavno je preuzeo Union Berlin, dok Niko Kovač već neko vrijeme (relativno) uspješno vodi Vukove. Je li vrijeme da dobijemo i jednog Hrvata na klupi kluba iz Ligue 1?

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Fabio GrossoLyonOlympique LyonDuje Ćaleta-CarDejan Lovren

Ostale Vijesti