Evian doveo belgijskog napadača (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.07.14. | 10:55

Nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bastiji iz Lillea, belgijski napadač Gianni Bruno ponovno mijenja klub, od ovog je ljeta novi igrač Evian-Thonon-Gaillarda, s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

22-godišnji Bruno bio je član nogometne akademije Lillea, a potom se 2011. godine priključio prvoj momčadi. Tamo se grčevito borio za svaku minutu ali ne baš uspješno. U 24 utakmice postigao je samo jedan pogodak i bivši mladi belgijski reprezentativac prošle sezone poslan je na posudbu u Bastiju za koju se u 31 nastupu, osam puta upisao u strijelce.

Bilo je jasno da je spreman za odlazak sa Stade Pierre-Mauroya, a unatoč interesu Stade de Reimsa i belgijskog Genka, odlučio je da je ambiciozni i mladi klub Evian-Thonon-Gaillard najbolji izbor.

Evian je tražio pojačanje na napadačkoj poziciji, nakon što se ključni igrač Kévin Bérigaud odlučio na odlazak u Montpellier.

Klub mi izuzetno odgovara. To je klub u usponu, s odličnim uvjetima i infrastrukturom, igrači djeluju vrlo simpatično i srdačno“, kaže Bruno, kojeg trener Pascal Dupraz nije trebao previše nagovarati na dolazak.

„Rekao je samo nekoliko riječi i uvjerio me“, kazao je Bruno nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor.  

„Ovdje imam sve uvjete za odličnu sezonu. Potpisao sam na četiri godine jer sam dobio dojam da klub ima mnogo povjerenja u mene. Ciljevi? Nisam si zacrtao nikakve određene ciljeve. Samo se nadam, ako bude moguće, da popravim svoju efikasnost i statistiku. Ali neću si stavljati nikakav pritisak“, ističe 22-godišnji belgijski napadač, koji je samo jedno od mnogobrojnih novopridošlih imena u Evian, zajedno sa Fabienom Camusom koji je došao na posudbu iz Genka, Benjaminom Leroyemkom iz Toursa, Nickiem Billem Nielsenom iz Rosenborga, Jesperom Juelsgaardom iz FC Midtjyllanda i Youssoufom Sabalyom, koji je došao na posudbu iz PSG-a.

Svi oni trebali bi pomoći u klupskim ciljevima i Duprazovoj želji da budu bolji od 14. mjesta kojeg su osvojili prošle sezone u francuskom prvenstvu.

Evian novu sezonu otvara domaćom utakmicom 9. kolovoza protiv Caena.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Pascal DuprazCaenLilleBastiaGianni BrunoEvian

Ostale Vijesti