REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Everton je shvatio pogrešku i odlučio vratiti Nikolu Vlašića

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.06.21. | 16:07

Transfer bi se trebao dogoditi nakon Europskog prvenstva.

Transfer Nikole Vlašića iz Hajduka u Everton na ljeto 2017. izazvao je veliku pompu. Tada 19-godišnji ofenzivni veznjak prodan je u momčad iz Premiershipa za rekordnih 10.8 milijuna eura. Vlašić je još uvijek jedini Hajdukov igrač koji je 'probio' cifru od 10 milijuna eura za jedan transfer. Tada ga je doveo Ronald Koman kojeg je Vlašić oduševio u četvrtoj rundi kvalifikacija za Europsku ligu u kojem se Hajduk suprotstavio upravo Evertonu.

Vlašić je dobro krenuo u Evertonu. Igrao je sve utakmice u Europskoj ligi, zabio je dva pogotka uz asistenciju, a ustabilio se i u Premiershipu. No, Koman je dobio otkaz nakon poraza od Arsenala 2:5, a Vlašić je preselio na klupu. Odlaskom nizozemskog stručnjaka upisao je tek jednu punu utakmicu do kraja sezone.

Početkom sezone 2018/19. Everton je Vlašića posudio u Moskvu. I tamo je Niksi eksplodirao. U ligi prvaka je zabio tri gola uz dvije asistencije, a u prvenstvu Rusije je još pridodao pet golova i isto toliko asistencija. Iduće ljeto CSKA ga je kupio za 15.7 milijuna eura i od tada je za Moskovljane upisao još 25 pogodaka i 13 asistencija.

Vlašić je uz to postao standardan i u reprezentaciji, u međuvremenu je upisao 22 nastupa i zabio pritom pet pogodaka.

Sve to, pišu ruski mediji, nagnalo je čelnike Evertona da porazmisle o svojoj odluci da puste Vlašića u Rusiju. U Evertonu postoji želja da ponovno otkupe Vlašića. No, cijena će ovaj put biti veća od onih rekordnih 10.8 milijuna eura. Ali i veća od cijene za koju su pustili Vlašića u Moskvu (15.7 milijuna).

Naime, Vlašić prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura, a pred njim je i Europsko prvenstvo. Ako Hrvatska prođe prvi krug, a Vlašić odigra bitnu rolu u Dalićevom kadru, da ne govorimo ako zabije pokoji pogodak, vrijednost njegovih dionica će još dodatno narasti.

Poznato je da se Vlašić zasitio Rusije i da se želi vratiti u Europu. Hoće li to biti Everton, ili neki drugi od europskih klubova, ostaje za vidjeti...



Tagovi

Nikola VlašićCSKA MoskvaEvertonHajdukHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti