Europski velikan želi Filipa Bradarića

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 08:40

Dobre igre u Cagliariju nisu prošle ispod radara mnogim klubovima.

Kako prenose Sportske novosti, prvi u redu čekanja je španjolska Sevilla. Velikan europskog nogometa uvijek je cijenio i ciljao u svojoj momčadi imati igrače vezne linije koji nogomet igraju inteligentan način, a upravo je Bradarić jedan od onih koji zadovoljava u toj kategoriji.

Filip nikada nije slovio kao brzi igrač mekanog koraka (iako, daleko od toga da je spor) ali ono čime se uvijek isticao je ta doza kreacije i destrukcije koju nemaju mnogi. Bradarić je igrač koji igra od 16 do 16, te je odličan u držanju pozicije (holding veznjak), a od tehničkih karakteristika ističe se po sjajnoj dugoj lopti i osjećaju za igru.

Siguran i staložen središnji vezni svojevremeno je u Hajduku znao odigrati i stopera u sustavu 3-5-2, u Rijeku je stigao u zimu 2015. godine u transferu vrijednom 300 tisuća eura. Iako je bio velika želja tadašnjeg trenera Rijeke Matjaža Keka, Filip je iz početka bio rezerava, odnosno svoje mjesto u prvih 11 je morao zaslužit, a u prvom sastavu plavo-bijelih tada je igrom ordinirao godinu dana mlađi Riječanin Ivan Močinić, čija karijera posljednjih godina nije stigla do oni visina koje su mnogi očekivali.

Bradarić je član šampionske generacije Rijeke koja je u sezoni 16./17. stigla do duple krune u hrvatskom nogometu. Nakon te sezone bilo je potpuno jasno kako je Filip prerastao klub, ali se odlučio zadržati još jednu sezonu u HNL-u nakon čega kao jedan od najboljih veznjaka lige dobiva poziv izbornika Zlatka Dalića da bude dio momčadi koja će ići na SP u Rusiju. Kako je ta priča završila, ne moramo vas podsjećati, a dodajmo kako je na SP-u odigrao jednu utakmicu.

Nakon toga, u ljeto 2018., uslijedio je transfer u Cagliari, koji je za usluge ovog rođenog Splićanina izdvojio pet milijuna eura. Na Sardiniji su ga dočekali Marko Pajač i Darijo Srna, ali bi se nakon godinu dana mogao odlučiti na promjenu sredine.

Sevilla je naime zainteresirana za usluge hrvatskog veznjaka, a pored njih javio se i grčki PAOK. Grci su odradili odličnu sezonu u domaćem nogometu, a kako bi stigli do ozbiljnih europskih uspjeha trebaju im pojačanja, a oni smatraju kako je upravo Bradarić taj s kojim bi postali još konkurentniji. Zanimljivo, u Grčkoj će ga dočekati njegov bivši suigrač iz Rijeke Josip Mišić, s kojim Filip može igrati „zatvorenih očiju.

Ono što se u ovom trenutku čini kao najveći problem je cijena koju je Cagliari izvjesio za našeg veznjaka, a ona iznosi velikih 15 milijuna eura.

Do početka nove sezone u Serie A ostalo je nešto više od mjesec dana, a kako stvari sada stoje, klub koji je u svom kadru prošle godine imao tri Hrvata, u ovu sezonu bi mogao ući bez ijednog.

(foto:Reuters)


Tagovi

Ivan MočinićRijekaMarko PajačDarijo SrnaPAOKCagliariFilip Bradarić

Ostale Vijesti