REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Europska liga: Fradi rutinski, Olympiacos bez Vrsaljka remizirao, Švicarci okrenuli protiv Heartsa, Šerif ostao bez streljiva

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.08.22. | 21:54

Žalgiris je skupo prodao kožu, bivši stoper Hajduka zabio autogol pa gol.

Nakon što je HJK u prvoj utakmici na današnjem rasporedu kvalifikacija za Europsku ligu s minimalnih 1:0 svladao danski Silkeborg, pred nama je bilo još devet utakmica od kojih se njih četiri igralo u ranijem terminu.

Fradi bio nemilosrdan prema irskom Shamrocku kojeg su na domaćem terenu razbili s 4:0. Dvostruki strijelac Traore bio je prvo ime susreta, a pogledom na statistiku može se zaključiti kako su gosti 'dobro prošli' sa samo četiri pogotka.

Zurich, za kojeg je prošle sezone igrao Ante Ćorić, a ove sezone igra Ivan Santini, okrenuo je vodstvo škotskog Heartsa te na kraju slavio rezultatom 2:1.

Sve pogotke na susretu vidjeli smo u prvom poluvremenu, a Ivan Santini ovu je pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe.

Jedan od 'kikseva' bio je i remi Olympiacosa u gostima kod ciparskog Apollona. Šime Vrsaljko nije zaigrao za tursku momčad, dok su kod domaćina bivši igrači Osijeka i Hajduka, Nigerijac Henty i Libanonac Jradi, utakmicu započeli na klupi. Henty je u igru ušao u 75. minuti, dok usluge Jradija večeras nisu bile potrebne španjolskom strategu Catali.

Šerif na gostovanju kod Pjunika nije uspio slaviti, ali je momčad Stjepana Tomasa odigrala utakmicu bez golova pa su tako i dalje favoriti za prolazak dalje uoči druge utakmice. Atiemwen je ušao u igru u 72. minuti, dok Radeljić nije konkurirao za sastav.

Momčad koju je Dinamo izbacio iz borbe za Ligu prvaka, Ludogorec, teže od očekivanog je stigao do pobjede protiv Žalgirisa.

Skupo su prodali kožu gosti, a usprkos porazu, imaju aktivan rezultat uoči uzvrata. Jedini pogodak na utakmici pao je u drugoj minuti kad je loptu u svoju mrežu ugurao Tatomirović. Sluga je bio na golu domaćina, dok je Josip Tadić kod Žalgirisa ušao u igru u 72. minuti. Podsjetimo, Petra Mamića gostujući strateg nije imao na raspolaganju zbog crvenog kartona u prethodnom euro-ogledu.

Ukrajinski Dnipro -1 na domaćem terenu izgubio je od AEK-a iz Larnace rezultatom 1:2. Bivša momčad Igora Jovićevića je već nakon pola sata igre imala dva pogotka zaostatka, a igrač koji je obilježio ovu utakmicu s autogolom, a potom i golom, je bivši stoper Hajduka Oleksandr Svatok.

Europska liga, doigravanje

Četvrtak, 18. kolovoza

HJK – Silkeborg 1:0

Ferencvaros – Shamrock 4:0

Apollon – Olympiacos 1:1

Malmo – Sivasspor 3:1

Pjunik – Šerif 0:0

Zurich – Hearts 2:1

Ludogoerc – Žalgiris 1:0

Dnipro -1 – AEK Larnaca 0:2

Gent – Omonia 0:2

Austria Beč – Fenerbahce 0:2


Tagovi

Europska ligaSimon SlugaJosip TadićOleksandr Svatok

Ostale Vijesti