REUTERS/Ammar Awad
REUTERS/Ammar Awad

Eurogolovi u Izraelu, iznenađenje u Ukrajini, golijada u Nizozemskoj (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.09.21. | 22:30

Pratili smo i ostale utakmice europskih kvalifikacija...

Daleko najbolja utakmica je odigrana u Haifi. Izrael je doćekao Austriju i priredio show za pamćenje, i to ne zbog aktraktivnog rezultata (5:2), već zbog pregršt lijepih poteza s obje strane. Prvi eurogol pao je već u petoj minuti. Solomon je žargonski rečeno “zavukao” loptu tamo gdje ju ni golman ne može dohvatiti. Uostalom, uvjerite se i sami. OVO se ne zabija često. Inače, Izrael je do poluvremena demolirao goste, u jednom trenutku je bilo čak 3:0 za domaće, no drugo poluvrijeme je donijelo još više uzbuđenja od prvog. Primjerice, OVAKO je Marko Arnautović vratio svoju Austriju u igru. S druge strane, OVAKO je odgovorio Weissmann svega koju minute kasnije. Uz taj gol je utakmica i završila. Nevjerojatna predstava.

Veliko iznaneđenje, barem u prvom poluvremenu, priredili su Farski Otoci. Malo tko je daovao šanse malenom otočiću protiv gostiju iz Danske. Usotalom, otočje je pod određenom vladavinom kraljevine. Nakon prvih 45 minuta semafor je ispisao 0:0. Inače, pravdu na stadionu Torsvollur dijelio je naš Fran Jović. Imao je posla, pogotovo krajem prvog poluvremena kada je VAR pregledavao pogodak Winda. Na kraju je ipak suđeno zaleđe. Dugo su se Danci mučili , in a kraju ipak zabili. Strijelac je upravo Wind, čiji pogodak je ranije, u prvom poluvremenu bio poništen. Zanimljivo, i taj drugi pogodak je pregledavao VAR, ovog puta nije bilo problema. Konačni rezultat 0:1

Na Gibraltaru je pak nastavljena agonija Turske. Reprezentacija od koje se puno očekivalo na Europskom prvenstvu nikako da ponovi magiju iz Japana i Južne Koreje kada su pod Gunesovom redateljskom palicom stigli do bronce. Prvoje Unai promašio penal u četvrtoj minuti, a da sramota za Tursku bude veća, na poluvrijeme se otišlo uz 0:0. Kasnije u drugom poluvremenu ipak pogodak gostiju, strijelac Dervisoglu. Gol pronađite OVDJE. Kasnije se još u strijelce upisao i Calhanoglu koji je asistirao za prvi pogodak i tako potvrdio svoju odličnu formu. Konačni rezultat 3:0

Kad već spominjemo Tursku, treba naglasiti kako je izvor agonije u svlačionici reprezentacije nevjerojatni remi protiv Crne Gore. Naši južni susjedi su izvukli remi u posljednjim trenucima susreta ove srijede, danas nisu uspjeli nadoknaditi 4:0 zaostatak na gostovanju kod Nizozemaca. Oranje su jednostavno – bolje. Depay je danas bio dvostruki strijelac, nakon penala je pogodio i iz igre. Gol pronađite OVDJE. Kasnije se u strijelce upisao i Wijanldum. Nizozemska izgleda sjajno ovih dana. Pogodak nakon sjajne timske akcije pronađite OVDJE.

Problemi za Deschampsa su sve veći. Nakon remija protiv BiH u Parizu, danas im je dva boda otkinula Ukrajina. Martial je nakon dugog posta u dresu Uniteda napokon zabio gol, no slaba je to utjeha Pijetlovima koji ne igraju na razini svjetskih prvaka.

REZULTATI OSTALIH UTAKMICA

FINSKA – KAZAHSTAN 1:0

CIPAR – RUSIJA 0:2

IRSKA – AZERBAJDŽAN 1:1

LATVIJA – NORVEŠKA 0:2

SLOVENIJA – MALTA 1:0

SRBIJA – LUKSEMBURG 4:1

FARSKI OTOCI – DANSKA 0:1

GIBRALTAR – TURSKA 0:3

IZRAEL – AUSTRIJA 5:2

NIZOZEMSKA – CRNA GORA 4:0

SLOVAČKA – HRVATSKA 0:1

ŠKOTSKA – MOLDAVIJA 1:0

UKRAJINA - FRANCUSKA 1:1


Tagovi

IzraelAustrijaNizozemskaCrna GoraFrancuskaUkrajinakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti