Csaba Domotor/DPA/PIXSELL
Csaba Domotor/DPA/PIXSELL

Euro U21: Remiji mladih Španjolaca i Talijana te Nijemaca i Nizozemaca

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 22:08

Četiri susreta bila su na rasporedu U21 Eura.

Na rasporedu je, osim reprezentativnih izazova za seniorske reprezentacije i kvalifikacije za Mundijal 2022., Europsko prvenstvo za nogometaše do 21 godine.

Danas je tako bilo četiri susreta na kontinentalnoj smotri koja se igra u Sloveniji i Mađarskoj.

Kad smo već kod domaćina, nisu se mladi Mađari proslavili u ogledu protiv vršnjaka iz Rumunjske - upisali su poraz 1:2. Utakmicu je donekle usmjerio crveni karton Szokea u 42. minuti. Inače, to mu je bio drugi žuti, a susret je bio izrazito nervozan o čemu posebno svjedoči brojka od čak 10 javnih opomena. No, nije to spriječilo domaćina da povedu protiv susjeda - gol je zabio Csonka u 56. minuti, no dominantniji su bili Rumunji koji su preokrenuli pogotcima Matana iz 70. te Pascanua iz 87. minute.

Zatim se u istom terminu igrao ogled između drugog domaćina, mladih Slovenaca, koji su remizirali 1:1 protiv Čeha. Poveli su domaćini u 32. minuti, a strijelac je bio Matko. Dugo je 1:0 stajalo na semaforu, no u 86. se minuti ukazao Prelec koji je zabio - ali u krivu mrežu te je s tim autogolom rezultatski zaključio susret. Česi su bili konkretnija momčad, premda to nisu potvrdili u pogotcima

U kasnijem se terminu igrao ogled između mladih Nijemaca i Nizozemaca koji su također, na jednak način remizirali - bilo je 1:1. Pogodak vodstva za Nizozemce zabio je Justin Kluivert, sin proslavljenog Patricka. On je u 48. minuti zabio u relativno izjednačenom susretu u kojem su Nijemci bili za malu nijansu konkretniji u prilikama, a to im se na koncu isplatilo zahvaljujući pogotku Nmeche u 84. minuti.

U derbiju grupe B, u kojoj su ranije remizirali Slovenci i Česi, remizirali su i dva ponajveća favorita prvenstva - reprezentacije Italije i Španjolske, i to s najnepopularnijih 0:0.


Tagovi

Europsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti