Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Escobar: Utakmica protiv Hajduka je važna zbog rivaliteta, bilo bi lijepo pobijediti

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 13:05

Trener Narančastih najavio je Dalmatinski derbi.

Sutra je od 17:05 sati na Šubićevcu na rasporedu posljednji ovosezonski Dalmatinski derbi u kojem rasterećeni Šibenik dočekuje Hajduk. Međutim, bez obzira što su domaćini riješili svoje pitanje ostanka utakmica protiv Splićana je uvijek motiv više, a posebno sad kad „ljutim“ rivalima mogu oduzeti san o izlasku u Europu.

Trener Šibenika je u prošlom kolu odmorio Schildenfelda, Emira Sahitija, Pajića i Kvesića kako bi bili što spremniji za utakmicu koja se u Krešimirovom gradu dočekuje s posebnom pažnjom.

„Istina, planski smo neke igrače odmarali u Osijeku, nadam se da im je taj 'time out' dobro došao. Također, u Gradskom vrtu smo dali pirgodu i nekim mladim igračima. Nema dvojbe kako je utakmica s Hajdukom vrlo važna za nas. Ne toliko što se bodova tiče, ali zbog rivaliteta koji vlada među ovim klubovima i gradovima svakako. Hajduk nam stiže u vrlo dobroj formi, vjerojatno u svom najboljem momentu u sezoni. S druge strane, mi smo bez grča, možemo slobodno otpustiti kočnice. Zaista, bilo bi lijepo pobijediti ili uzeti barem jedan bod u posljednjoj utakmici sezone na Šubićevcu“, izjavio je Sergi Escobar.

Strateg Narančastih cijeni sutrašnjeg rivala za kojeg misli da trenutno nemaju slabu točku, no ističe trojicu igrača koji su po njegovom guštu.

„Posebno mi se sviđaju Fossati i Biuk. Međutim, Livaja je generator svega dobroga u igri Splićana“.

Eksperiment Španjolca u Osijeku nije urodio plodom, pali su bez ispaljenog metka, a uz to ostali bez kapetana. No, Escobar najavljuje kako će sutra istrčati s najjačim mogućim sastavom.

„Da, igrat će, rekao bih, idealnih 11. Žao mi je što neće igrati Marko Bulat, koji je protiv Osijeka zaradio treći žuti karton. Razgovarao sam s njim, jer ga još čeka gostovanje kod Dinama u zadnjem kolu. Bit će to posebna utakmica za njega, jer je Dinamo njegov budući klub. No, i bez našeg kapetana vjerujem da ćemo složiti dobru ekipu za suprotstaviti se Hajduku. Nadam se da će biti lijepa utakmica“, zaključio je Escobar.

Podsjetimo, Šibenik i Hajduk su ove sezone odigrali tri susreta, Narančasti su slavili u prvom na Poljudu, dok je Hajduk upisao dvije pobjede. No, zanimljivo kako su sva tri susreta završila minimalnim pobjedama, a to dovoljno govori kako Splićanima, koji su favoriti, neće biti nimalo lako.



Tagovi

NK ŠibenikHajdukSergi Escobar

Ostale Vijesti