Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Escobar uoči vatrenog krštenja: "Možemo se nadati ako protiv Dinama istrči 11 boraca"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.04.21. | 12:57

Španjolac ima najteži mogući debi.

Sergi Escobar, Španjolac koji je ovog tjedna proglašen kao novi trener šibenskog prvoligaša, imat će itekako vatreno krštenje.

Naime, njegov klub sutra će ugostiti aktualnog prvaka Dinama i to uoči prvog četvrtfinalnog susreta koji Modre očekuje protiv Villarreala u idući četvrtak.

"Očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i pružiti jak otpor Dinamu. Svjesni smo da nas čeka jako težak posao. Međutim, kako sam kazao na svom predstavljanju, naš cilj je što prije prekinuti negativnu seriju od šest utakmica bez pobjede u prvenstvu. Zašto ne već protiv Dinama, uz sav respekt prema protivniku", započeo je Španjolac zanimljiva prezimena.

Svjestan je da nije imao puno vremena i da je upitno može li to biti adekvatno ususret obračuna protiv najjače momčadi u ligi.

"Mogu kazati da smo trenirali dobro tijekom minulih nekoliko dana. Zadovoljan sam kako su igrači prihvatili moje zamisli. Na žalost, imali smo samo jedan radni tjedan što je kratko vrijeme da bi se pohvatalo sve ono što ja želim. No, zadovoljan sam onim što sam vidio."

Namjerava krenuti agresivno i iskoristiti činjenicu da Dinamo očekuje važan susret u Europi, premda će im biti važan i Šibenik, jer Bjeličin Osijek ih u ligi u stopu prati.

"Želio bih da na terenu već u subotu pokažemo ono što smo radili tijekom tjedna. Bez obzira u kojem sastavu će Dinamo istrčati na Šubićevcu, jer znamo da imaju važnu utakmicu s Villarealom u četvrtak, oni posjeduju veliku kvalitetu. Međutim, na terenu je uvijek 11 protiv 11. Tko u datom trenutku pokaže veću želju može pobijediti. Očekujem da će u dresu Šibenika istrčati 11 boraca i u tom slučaju se možemo nadati dobrom rezultatu", završio je.

Nakon njega, pred novinare je izašao bivši Vatreni i trenutni zapovjednik obrane Šibenčana, Gordon Schildenfeld. On svakako ima iskustva po pitanju Dinama, jer je u dva navrata oblačio modri dres. On je također apostrofirao utakmicu koja Modre očekuje nakon Šibenika.

"Ne, nisam se ni s kim čuo. No, uvjeren sam da Dinamo neće doći opušten u Šibenik, iako ih idući tjedan čeka vjerojatno utakmica sezone. dapače, velikom broju igrača možda i utakmica karijere. Ali, oni su ozbiljan klub i sigurno znaju koliko im je važan naslov prvaka Hrvatske. Dakle, radi se o utakmici koja bitna i nama i njima. Nama je u nastavku sezone svaki bod dobro došao. U dosadašnjem dijelu sezone smo pokazali da znamo biti opasni kada na nas nitko ne računa ozbiljno. Tada igramo bez pritiska. Vjerujem da će tako biti i u subotu, jer je Dinamo izraziti favorit, a mi ćemo probati dobiti neki bod."

Dotakao se novog trenera, ali se zahvalio i starom, Krunoslavu Renduliću.

"Ja bih se najprije htio zahvaliti bivšem treneru Renduliću. Nikad mi nije drago kad smjenjujemo trenera, jer to znači da igra nije bila dobra. S druge strane, držim da je svala promjena pozitivna. Definitivno, možemo biti zadovoljni prvim danima rada s novim trenerom. Ima promjena u načinu rada i razmišljanja, osjeća se da želi provesti u djelo neke nove ideje. Na žalost, prva utakmica nam je došla vrlo brzo, pa se nismo mogli bolje pripremiti. Puno više smo razgovarali, tako da ubuduće očekujem više rada, a manje priče", zaključio je popularni Schifo.


Tagovi

Prva HNLNK ŠibenikGNK DinamoSergi Escobar

Ostale Vijesti