Eriksen za povijest, podjela bodova na Emiratesu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.09.19. | 19:32

Dobar smo nogomet gledali i danas na Otoku.

U središnejm događaju Premiershipa ovog vikenda vidjeli smo odličan nogomet i utakmicu u kojoj mreže nisu mirovale. Arsenal i Tottenham odigrali su 2:2, a nakon odgledane utakmice možemo ustvrditi kako je podjela bodova na kraju najpoštenija.

Gosti su poveli već u desetoj minuti. Loptu u prostor dobiva Erik Lamela te izbija u izglednu priliku pred golom, te puca ne pretjerano precizno i ne pretjerano jako, no Bernd Leno ne hvata loptu nego je odbija, a prvi na njoj je Christian Eriksen te ju ubacuje u praznu mrežu za vodstvo od 1:0 Spursa. Prvi je Danac sa 50 golova u Premiershipu, te prvi Spur ikada sa 50 golova i isto toliko asistencija. Za poštovanje.

U 39. minuti sudac kazneni udarac za Tottenham. Nakon jednog dodavanja Sona u kaznenom prostoru Granit Xhaka je veoma žestoko ušao u Korejca, i nije bilo drugog izbora sucu Martinu Atkinsonu nego da dosudi najstrožu kaznu. Harry Kane ne griješi i to je 2:0 za goste u derbiju Sjevernog Londona. Ovo je devetnaesti gol s bijele točke u dvoboju ova dva kluba, i po tome je njihov rivalitet vodeći u povijesti Premiershipa.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Arsenal smanjuje, taman kao zalog za uzbudljivo drugo poluvrijeme. Nicolas Pepe dobija loptu s lijeve strane kaznenog prostora, daje kratko u sredinu, gdje je dočekuje Alexandre Lacazette i driblingom dolazi u situaciju oči u oči sa Llorisom. Silovitim udarcem nije dao nikakvu šansu svjetskom prvaku na golu Spursa, i to je 2:1 pred sam odlazak na pauzu.

Izjednačenje na 2:2 stiže u 71. minuti. Matteo Guendozi prima loptu s nekih 30-ak metara iskosa od gola, upućuje loptu za koju se ne može točno reći je li udarac ili centaršut, no ono što je bitno da je njen let osujetio Pierre-Emerick Aubameyang, i u kaznenom prostoru je skrenuo u gol na način da je Lloris ostao nemoćan.

U ranijoj utakmici Everton je na Goodison Parku svladao Wolverhampton sa 3:2 u dobroj i sadržajnoj utakmici.

Everton je poveo rano. Kapetan Wolvesa Conor Coady vratio je naizgled bezopasnu povratnu loptu svom vrataru Rui Patriciju. No, ispostavilo se da je lopta bila malo preteška, i Portugalac ju je samo ''piknuo'' te se ona odbila do Moisea Kaena, od kojeg se pak odbija do Brazilca Richarlsona, a on pogađa za vodstvo 1:0 u petoj minuti.

Ali izjednačenje dolazi već u devetoj. Po desnoj strani probija Adama Traore, daje prizemnu loptu u sam peterac, ona se nakon gužve odbija taman na nogu Marokancu Romainu Saissu, i to je već 1:1.

No tu nije bio kraj ranim uzbuđenjima. 12. je minuta, Gilfi Sigurdsson probija po desnoj strani, daje jako dobar i oštar centaršut pred peterac, Alex Iwobi se izvija i zahvaća loptu glavom te puca. Rui Patrico uspjeva zahvatiti loptu, ali tek da ublaži udar kojeg je počinila nad mrežom, i to je 2:1.

Nova promjena rezultata dolazi u 75. minuti. Ubacivanje sa strane je izvedeno s lijeve strane, lopta leti jako daleko duboko u kazneni prostor. Glavom je zahvaća Willy Boly, prebacuje prema drugoj stativi, a na njoj je prvi Raul Jimenez, te loptu, također glavom, zakucava u mrežu za izjednačenje 2:2.

No, u 80. minuti Everton zabija gol kojim dolazi do pobjede. Lucas Digne odlično probija lijevu stranu, te iz jako teške pozicije fantastično centrira pred sam gol, a Richarlison mu se odličnom reakcijom glavom zahvaljuje, te zabija svoj drugi, a ukupno treći gol domaćina te mu donosi važnu pobjedu.

Rezultati:

Everton – Wolverhampton 3:2 (Richarlison 5', 80', Iwobi 12'/ Saiss 9', Jimenez 75')

Arsenal – Tottenham 2:2 (Lacazette 45+1', Aubameyang 71'/ Eriksen 10', Kane(11m) 40')

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Nicolas PepeAlexandre LacazettePierre-Emerick AubameyangChristian EriksenEvertonWolverhamptonArsenalTottenhamPremiership

Ostale Vijesti