Eriksen raskida ugovor s Interom: Danac traži novi angažman uz jedan vrlo važan uvjet

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.12.21. | 12:25

Pet mjeseci od stravičnog pada na Parkenu, plemeniti veznjak je opet na treningu

Nešto manje od pola godine nakon incidenta na Europskom prvenstvu, Christian Eriksen je opet na zelenom travnjaku. Kako smo prenijeli jučer, Danac je otputovao iz Milana gdje i dalje ima važeći ugovor s Interom kako bi trenirao uz svoje bivše kolege iz Odensea. Ono što je i dalje nepoznanica je pitanje nastavka njegove profesionalne karijere, jer u Italiji više igrati ne smije.

Prema pravilniku Serie A, igrači s ugrađenim defibrilatorom nemaju pravo nastupa, a pošto je Eriksen nakon srčanog udara zamalo preminuo, liječnici su mu ugradili taj aparat kako bi spriječili novi udar. No, liga u Danskoj u svom pravilniku nema takvu odredbu pa je izgledno da će Eriksen zaigrati u svojoj domovini koliko mu zdravlje to bude dopuštalo.

Što se tiče Intera, Christian će u siječnju vjerojatno raskinuti ugovor s Nerazzurima, čeka se još samo konačna potvrda liječnika o njegovom zdravstvenom stanju. Zbog aparata koji mu život znači, epilog njegove priče u Italiji je poznat i prije službene objave.

Inače, Eriksenov ugovor s Interom ističe u ljeto 2024. godine, a prema informacijama s kojim raspolaže Gazzetta Delo Sport, godišnja plaća mu se kreće u visini od oko 7 milijuna eura. Srećom po Talijane, ugovor je osiguran pod FIFA-om pa Inter nije na velikom financijskom gubitku zbog njegovog izostanka s terena.

Što se tiče novog igračkog angažmana, sve će biti poznato u siječnju. Do tada se Eriksen lagano vraća u formu na igralištu svoje mladosti. Tko zna, možda ostane igrati za Odense, momčad kojoj je podario svoje kvalitete u mlađim uzrastima prije nego li ga je prepoznao Ajax. Odense je trenutno u sivilu prosjek danse Superligaen, Eriksenov povratak bi bio od nemjerljive važnosti za klupski i momčadski moral. Romantika.


Tagovi

Christian Eriksen

Ostale Vijesti