REUTERS/Andy Rain
REUTERS/Andy Rain

Englezi s dva gola i sedam bodova zauzeli prvo mjesto hrvatske skupine, slavili u uspavanci na Wembleyju

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 22:57

Utakmica je bila riješena u prvom dijelu

Engleska je u posljednjoj utakmici grupne faze dočekala Češku na Wembleyju i slavila s 1:0. Utakmica je riješena već u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu vjerujemo da su se mnogi, ako su i gledali, odlučili prebaciti program na utakmicu Hrvatska-Škotska.

Od početka su Englezi imali veći posjed lopte pa su poluvrijeme zaključili s 61% posjeda, a obje ekipe su šutirale po pet puta na vrata. Englezi su dva puta pogađali okvir gola, a Česi tek jednom.

U trećoj minuti tribine su se digle na noge. Sterling je primio loptu u prostor i lobovao s ruba kazenog prostora iskosa Vaclika. Svi su loptu vidjeli u golu, a ona je po sreću Čeha umjesto u mreži završila na stativi.

Pokušaj Sterlinga pogledajte OVDJE.

Ono što nije uspio u drugoj minuti Sterlingu je pošlo za glavom deset minuta kasnije. Jack Grealish je odlično ubacio s lijeve strane. Skočio je prvo Saka koji je ostao malo kratak, ali na drugoj stativi se našao Sterling koji pospremio glavom loptu u mrežu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Dominacija Engleza nastavila se i u 26. minuti kada je Harry Kane primio sjajnu loptu u šesnaesterac, oslobodio se čuvara i šutirao prema golu, a njegov udarac zaustavio Vaclik. Samo dvije minute kasnije vidjeli smo i prvu dobru priliku Čeha. Holes se našao u šansi i šutirao, a Pickford je uspio obraniti.

Najbolju priliku za Češku propustio realizirati Soucek u 36. minuti. Jedno loše izbacivanje engleske obrane i lopta je završila do Souceka koji je neometan s 15 metara poslao loptu pored gola.

Pred kraj poluvremena bilježimo i dobar udarac Kanea u 43. minuti s ruba šesnaesterca koji je uspio obraniti Vaclik.

U drugom dijelu ritam utakmice je praktički nestao, posjed podjednak i tek jedan udarac prema vratima koji nije išao u okvir. Kao da su se obje reprezentacije pomirile s činjenicom da svakako idu u osminu finala pa su prikočili u drugom dijelu. Tek je u 87. minuti pao gol Engleza koji je poništen zbog zaleđa, a 'strijelac' je bio Henderson. Uz to do kraja smo vidjeli po koji bljesak engleza prema Vacliku, ali ništa vrijedno duže bilješke.

Engleska tako s dva zabijena pogotka i bez primljenog zgoditka s dvije pobjede i jednim remijem zauzima prvo mjesto skupine D ispred Hrvatske i Češke. Majstori minimalizima će tako igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine F u kojoj su Francuska, Njemačka, Portugal i Mađarska. Hrvatska je u drugoj završnoj utakmici ove skupine slavila protiv Škota s 3:1 pa je preskočila Čehe na drugom mjestu zbog bolje gol razlike.


Tagovi

Engleska nogometna reprezentacijaEngleski nogometni savezČeškačeška nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti