Emery nanio prvi prvenstveni poraz Solskjaeru, Lukaku tragičar

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.03.19. | 19:28

Pobjeda Arsenala u velikom derbiju.

U velikom derbiju engleskog nogometa, Arsenal je na svom Emiratesu pobijedio Manchester United rezultatom 2-0. Za razliku od utakmice u Ligi prvaka ranije ovog tjedna gdje su Crveni vragovi bili u izrazito inferiornom položaju protiv Paris Saint-Germaina, da bi kasnije šokirali domaće i prošli dalje – ovog puta stvari su bile dijametralno suprotne.

Nakon što je Granit Xhaka u 12. minuti dalekometnim udarcem potpuno iznenadio Davida de Geu, kojega je let lopte potpuno prevario i doveo domaće u vodstvo, momčad Ole Gunnara Solskjaera zaigrala je kudikamo hrabrije. Nisu se libili napasti, a prilike su se krenule nizati jedna za drugom.

Najaktivniji je bio Romelu Lukaku, koji je pravi tragičar večerašnje utakmice. Prvo je u 9. minuti pri rezultatu 0-0, s pet metara nakon ubačaj s lijeve strane pogodio gredu, a kasnije je nakon sjajnog solo prodora izbio sam na Bernda Lena, ali njemački vratar odlično čita njegov pokušaj.

Odličan pokušaj gosti su imali još i u 19. minuti, kada su po drugi put pogodili okvir vrata. Ovaj put je Fred pucao s 25 metara, ali njegov pokušaj završio je na desnoj stativi.

U nastavku je Manchester krenuo u istom ritmu, a novu stopostotnu priliku zapucao je Lukaku koji je ponovno našao sam oči u oči s Lenom, ali golman Topnika je odradio odličan posao danas i još jednom odnio pobjedu u duelu s Belgijcem.

Trudili su se gosti doći do izjednačujućeg pogotka, ali u 69. minuti doživjeli su novi šok. Fred je srušio Alexandera Lacazettea u vlastitom šesnaestercu, a loptu na bijelu točku namjestio je Pierre-Emerick Aubameyang. De Gea je otišao u lijevu stranu, a Gabonac gađa po sredini za konačno rješenje pitanja pobjednika.

Još je jednu priliku za smanjenje poraza u sudačkoj nadoknadi imao Marcus Rashford, ali njegov pokušaj glavom bio je lak plijen za raspoloženog Lena.

Momci Unaija Emerya ovom su pobjedom preskočili United na 4. mjestu ljestvice te imaju dva boda više, ali i bod manje od trećeplasiranog Tottenhama (61). Ole Gunnaru Solskjaeru ovo je prvi poraz na klupi Manchestera u Premiershipu, a u 13 susreta, osim ovih izgubljenih bodova, samo su još dva puta gubili bodove – na Old Traffordu su remizirali s Burnleyem i Liverpoolom.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Alexandre LacazetteGranit XhakaPierre-Emerick AubameyangRomelu LukakuFredOle Gunnar SolskjaerUnai Emery

Ostale Vijesti