Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

“El Toro” hat-trickom donio bodove Zekiću za rođendan

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 18:53

Argentinac je s tri gola osigurao da se Osijek vrati sa svog četvrtog gostovanja u nizu s tri boda

Osijek je nastavio s navikom vraćanja u grad na Dravi s punim bodovnim plijenom. Protiv Gorice četvrti put u nizu ostvarili su pobjedu na gostujućem travnjak. Trostruki strijelac bio je Ramon Mierez koji je tako na idealan način čestitao Zoranu Zekiću 50. rođendan koji trener Osijeka slavi u ponedjeljak, a sebe prometnuo u apsolutnog lidera na ljestvici strijelaca HNL-a s 19 golova!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U dresu Gorice prvoligaški debi upisao je Đuro-Giulio Đekić, inače mladi reprezentativac Srbije koji je u redove Gorice stigao iz Lokomotive. Od mladih snaga na terenu su kod Rajka Vidovića počeli Kapulica, Rukavina i Matković.

Kod Osijeka je umjesto Bralića upao Mkrtčjan dok je Zoran Zekić dao priliku Jugoviću umjesto očekivanog Bukvića. I baš je Jugović bio u glavnoj ulozi u uvodnim minutama dvoboja kada je zaputio loptu na vrata Gorice ali vratar Banić je bio spreman. Do poluvremena je probao Matković čiji poluvolej odlazi pored gola Gorice, dok je s druge strane najbliži bio Vujnović na isteku prvog dijela. I kada se pomislilo da će momčadi na odmor sačuvanih mreža - ukazao se Ramon Mierez! Pušić je ubacio s desne strane, obrana Gorice nije dobro reagirala a kada lopta stigne do Miereza u zoni udarca, to je najčešće pogodak. Tako je i bilo te je Osijek stekao značajan vjetar u leđa uoči drugog poluvremena. Zasluženo jer su pokazali više od domaćina. Ne puno, ali ipak više…


Nije Osijek dugo čekao u nastavku da ode na sigurniju prednost. Glavni akteri u 52. minuti bili su Roko Jurišić koji je probio stranu i ubacio te Ramon Mierez koji se izborio za udarac glavom. Lopta je prošla pored Banića i odsjela u mreži za 2-0. Vidović je reagirao dvostrukom izmjenom u kojoj su priliku dobili Ante Matej Jurić i Marko Soldo. Gorica je najbliža smanjenju vodstva bila u 74. minuti kada je Pršir dobro pucao, Kolić je odbio loptu na ne baš idealan način ali potom se ispravio izbivši je prije nego je ušla u gol. Međutim, malo kasnije sve je bilo gotovo. Bukvić je pokazao zavidnu dozu velikodušnosti pa je umjesto da sam zabije - idealno poslužio Miereza za hat-trick!

Gorica - Osijek 0-3

Gradski stadion Velika Gorica. Gledatelja: 812.

Sudac: Fran Jović (Zagreb); pomoćnici: Hrvoje Radiće (Split) i Anto Marić (Zagreb). Četvrti sudac: Ante Jurić (Split). VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar).

Strijelci: 0-1 Mierez (45), 0-2 Mierez (52. as. Jurišić), 0-3 Mierez (80. as. Bukvić)

Žuti kartoni: Guedes (Osijek)

Gorica: Banić - Matković, Maloča, Leš, Đekić- Kapulica (od 70. Vrzić), Mrzljak (od 58. Soldo) - Majstorović, Pršir (od 81. Sagna), Rukavina (od 58. Jurić) - Vujnović (od 82. Blummel)

Osijek: Kolić - Guedes, Duarte, Mkrtčjan (od 85. Vrbanac), Jurišić - Jugović (od 67. Cokaj), Nejašmić (od 84. Mikolčić), Prekodravac, Pušić (od 83. Gržan), Mierez, Matković (od 66. Bukvić)



Tagovi

NK OsijekHNLHNK Gorica

Ostale Vijesti