REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

El Matador od zime u Kataloniji? Barca spremna za iskusnog Urugvajca

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 21:20

Urugvajac je spreman za nove izazove

Cavani je svjestan da mu je u Unitedu odzvonilo ako se ostvare najave novog formata igre pod redateljskom palicom Ralfa Rangnicka. Nijemac će još danas pratiti utakmicu s tribine, no već u idućem kolu preuzima kormilo nakon turbulente epizode s Ole Gunnar Solskjaerom. Nijemac u svojoj taktičkoj zamisli vidi samo jednu špicu, a Urugvajac se teško može mjeriti s Ronaldom kojem je, bez obzira na najave ali i praksu u utakmici protiv Chelseaja, mjesto u prvih 11 zagarantirano.

Legendarni napadač Urugvaja sa izvrsnim pedigreom (sjajan mandat u PSG-u) već bi ove zime mogao napustiti Manchester i pridružiti se nekom od zainteresiranih strana koje su spremne isplatiti odštetu kako bi mu otkupili ugovor. Ako se pak zadrži još koji mjesec, na ljeto iduće godine će moći pronaći novi klub kao slobodan igrač jer mu postojeće obveze ističu sa zadnjim danom mjeseca lipnja.

Čini se da je takav rasplet realniji od neke nagle i ishitrene odluke koju bi donijela Barcelona koja nema financijska sredstva kao prije. Iako je Cavani u poznim godinama, teško da bi ga United pustio bez nekooliko molijuna eura odštete. Ono što ipak ukazuje kako bi se moglo tržiti već u siječnju je činjenica da Barca pod hitno treba napadača. Trenutno jedina prava opcija je Depay. Xavi je De Jongu otvorio vrata svlačionice uz poruku da može slobodno potražiti novi klub, a Aguero je nažalost morao prekinuti svoju profesionalnu karijeru zbog problema sa srcem.

Sve to se odražava na terenu. Blaugrana pod Xavijem traži drugačiji nogomet od onoga što nudi neki klasični “target man”. Depay je sjajan igrač u to nema sumnje, ali teško da će Xavi pomiriti da mu je on prva opcija u sezoni kada mora ganjati goleme zaostatke koje je “natukao” Koeman. Cavani bi mogao biti privremeno rješenje kao drugi napadač, no ni on nije u top formi zbog godina, pa bi njegov potpis mogao potrajati jednu, ili maksimalno dvije sezone.

Prva opcija bi mogao biti Arthur Cabral iz Basela, 23-godišnji golgeter koji je u formi života. Igrač takvog kalibra bi sigurno mogao donijeti prijeko potrebne golove, jer će se inače sreća koja je mazila Blaugranu na utakmicama protiv Benfice i Villarreala napustiti.



Tagovi

Edinson CavaniManchester UnitedBarcelona

Ostale Vijesti