Europska liga: Liverpool teško, Šahtar 'razbio' Schalke u Gelsenkirchenu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.02.16. | 21:01

Lazio i Bayer su bili uvjerljivi.

Navijači Liverpoola morali su do kraja utakmice strahovati za prolazak u osminu finala. Augsburg bi s jednim golom osigurao ukupnu pobjedu, a domaćini nisu uspjeli riješiti utakmicu iako su poveli već u 5. minuti. Kohr je u svojem šesnaestercu igrao rukom, sudac je pokazao na bijelu točku, a precizan je bio Milner. To je bio i jedini gol u 180 minuta sraza između engleske i njemačke momčadi. Za razliku od prve utakmice, Liverpool je večeras bio aktivniji i stvarao je više prilika. Međutim, njihovi napadači nisu bili precizni.

Neivjesno je bilo u Bilbau. Marseille je preko Batshuayia poništio zaostatak iz prve utakmice, a već je 'mirisalo' na produžetke kad je Merino zabio za 1:1 i prolazak Athletica.

Karim Bellarabi večerašnji je junak Bayera iz Leverkusena. Ovaj 25-godišnji veznjak je zabio dva gola za svoju momčad u domaćoj utakmici protiv Sportinga i tako riješio pitanje ukupnog pobjednika u ovom dvoboju. Za domaćine je zabio i Calhanoglu, a gostima je u 38,. minuti slabašnu nadu donio Mario. Tin Jedvaj je na poziciji desnog beka odigrao cijelu utakmicu.

S 3:1 je slavio i Lazio i to protiv Galatasaraya. Nakon što u prvih sat vremena nije bilo golova, uslijedila je prava rapsodija. Lazio je poveo s 2:0 golovima u 59. i 60. minuti, Oztekin je smanjio u 62., a Klose sve ipak zaključio u 72. minuti.

Schalke je u Ukrajini odigrao utakmicu bez golova, ali pravi potop su doživjeli u Gelsenkirchenu. Šahtar je pobijedio s 3:0 i ostvario prolazak među 16 najboljih. Gosti su u vodstvo došli u 27. minuti nakon atraktivnog gola Brazilca Marlosa, a s 0:1 se otišlo na poluvrijeme. Schalke je pokušao doći do gola, ali su precizni bili gosti. Prvo je Ferreyra riješio pitanje konačnog pobjednika, a Kovalenko stavio 'točku na i'. Darijo Srna je odigrao cijelu utakmicu za Ukrajince, a Eduardo je ušao u 80. minuti utakmice.

Do uvjerljivih gostujućih pobjeda došli su i Sparta te Valencia. Češka momčad je pomalo iznenađujuće potpuno nadigrala Krasnodar i dobila s 3:0.  Valencia je u Beču igrala s kombiniranom postavom, ali i takvi su bili prejaki za Rapid. Uvjerljivih 4:0 donijelo je ukupnih 10:0 u srazu ove dvije momčadi. Matej Jelić je za Rapid odigrao zadnjih 25 minuta.

Europska liga, šesnaestina finala:

Athletic – Marseille 1:1 (Merino 81'/Batshuayi 40')
rezultat prve utakmice: 1:0

Krasnodar – Sparta Prag 0:3 (Maracek 51', Frydek 57', Fatai 70')
rezultat prve utakmice:: 0:1

Lazio – Galatasaray 3:1 (Parolo 59', Anderson 60', Klose 72'/Oztekin 63')
rezultat prve utakmice: 1:1

Bayer – Sporting 3:1 (Bellarabi 30', 65', Calhanoglu 87'/Mario 38')
rezultat prve utakmice: 1:0

Liverpool – Augsburg 1:0 (Milner 5'-11m)
rezultat prve utakmice: 0:0

Rapid Beč – Valencia 0:4 (Rodrigo 59', Feghouli 64', Piatti 72', Vezo 88')
rezultat prve utakmice: 0:6

Schalke – Šahtar 0:3 (Marlos 27', Ferreyra 63', Kovalenko 77')
rezultat prve utakmice: 0:0

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ŠahtarRapid BečSparta Prag

Ostale Vijesti