Eintracht ostaje u Rebićevim rukama, zaradili 110 milijuna eura, a potrošili samo 35

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 17.07.19. | 11:23

Marko Rog ovih bi dana trebao postati novi suigrač našeg Ante Rebića, koji će prema svemu sudeći i sljedeće godine nositi dres Eintrachta.

Frankfurt je grad koji je poznat po svojoj zračnoj luci, a upravo su se preko nje na svoje nove destinacije uputila dvojica napadača koji su prošle sezone zabila nevjerojatnih 47 pogodaka.

Luka Jović zabio je ukupno 27 pogodaka prošle sezone, a 21-godišnji srpski napadač od sljedeće će godine braniti boje madridskog Reala. Transfer je iznosio ogromnih 60 milijuna eura što je ujedno i najveći transfer u povijesti njemačkog kluba.

 

 

S druge strane, autor 20 pogodaka, Sebastien Haller, u transferu vrijednom 50 milijuna eura otišao je put Otoka, točnije Londona, a od sljedeće godine predvoditi će napad Čekićara.

West Ham si je brzo našao zamjenu za Marka Arnautovića koji ipak nije uspio odliti zovu kineskih novaca pa je tako za 25 milijuna eura otišao iz zapadnog djela Londona u Shanghai SIPG.

Kada je riječ o Eintrachtu treba reći kako su do sada doveli šest igrača, a od odlazaka službeno je potvrđen samo odlazak Jovića, a iako je Haller sve dogovorio sa svojim novim poslodavcem, na službenu potvrdu transfera morati ćemo pričekati još nekoliko dana.

 

 

Frankfurt bi u novu sezonu mogao ući i sa novom formacijom, ali jedno je praktički sigurno, a to je Frederik Ronnow i njegova uloga prvog vratara. Ronnow je drugi vratar Danske (ispred njega je dokapetan Kasper Schmeichel), a u njemački klub stigao je u ljeto 2018. godine iz danskog Brondbyja za 2,8 milijujna eura. Kevin Trapp vratio se u PSG pa je tako njegova pozicija, barem zasad, sigurna.

U posljednjoj liniji vidjet ćemo sigurno jedno novo ime, a možda i više njih ukoliko se ostvare svi potencijalni transferi ostvare. Erik Durm, nekadašnji iznimno talentirani branič kojeg je na neki način otkrio sadašnji trener Liverpoola Jurgen Klopp zaoštrit će konkurenciju na lijevoj strani posljednje linije. Za potrebe ovog teksta stavili smo ga u početni sastav iako će se za njega morat izborit budući da mu je konkurencija odlični Nizozemac Jetro Willems.

Mjesta središnjih braniča dobrim igrama prošle godine osigurali su kapetan momčadi David Abraham i Martin Hiteregger, iako je upitno hoće li austrijski reprezentativac i dogodine biti član Eintrachta.

Abraham, iako je već u poznim igračkim godinama, svojim iskustvom nosi ovu momčad. Dominantan u skoku i pravi lider na terenu, 33-godišnji stoper ranije u svojoj karijeri nastupao je za Indipendiente, Basel, Getafe i Hoffenheim prije nego li je 2015. u transferu vrijednom 1,5 milijuna eura stigao u Frankfurt.

Njegov kolega u srcu obrane biti će Martin Hinteregger, ukoliko se naravno uspije osigurati nastavak suradnje sa Ausburgom oko ovog 26-godišnjeg stopera. Hinteregger ja odličan stoper koji može pokriti i mjesto lijevog braniča, ali treba naglasiti da ukoliko on sljedeće godine ipak ne bude dio Frankfurta, navijači ne trebaju očajavati, budući da na njegovo mjesto tada uskače iznimno talentirani Francuz Evan N'Dicka koji je stigao 2018. godine iz Auxerra za 5,5 milijuna eura, a njegova tržišna vrijednost sada iznosi velikih 25 milijuna eura.

 

 

Na desnoj strani biti će Danny de Costa, pouzdani branič koji voli otići u izlet na suparničku polovicu, a poznat je po svojem odličnom ubačaju.

Vezna linija biti će potpuno nova, a u njoj bi svoje mjesto mogao imati i naš Marko Rog. Za hrvatskog reprezentativca prelazak u Frankfurt mogao bi biti potez karijere budući da posljednje vrijeme nikako ne uspijeva stići do željene minutaže, kako u Sevilli, tako i u Napoliju. Naš Ante Rebić pobrinuo bi se da mu prilagodba na novu sredinu prođe čim lakše, a budući da je Frankfurt klub sa velikim brojem igrača s prostora bivše države, vjerujemo kako bi Marko jako brzo postao član njihove klape.

Druga dvojica novih u veznoj liniji biti će Djibril Sow, veznjak kojeg su dobro zapamtili navijači Dinama, a u Eintracht je stigao iz Young Boysa za 9 milijuna eura. Drugi u nizu je Dominik Kohr, jako zanimljiv veznjak koji je stigao iz Leverkusena, a za njegove usluge momčad Adija Huttera morala je izdvojiti 8,5 milijuna eura.

Dva krilna napadača biti će dvojac o kojem ne treba trošiti puno riječi, a to su Filip Kostić i Ante Rebić. Od ove dvojice očekuje se da kao i prošle godine rade pravu pomutnju svim obranama s kojima se budu susretali, te se od ove dvojice očekuje dodatni iskorak po pitanju asistencija i pogodaka budući da će morati nekako nadomjestiti 47 pogodaka koje su izgubili odlaskom Hallera i Jovića. Njihova zamjena biti će Mijat Gačinović i Goncalo Paciencija pa su krilne pozicije u svakom slučaju i više nego dobro pokrivene.

 

 

Novi predvodnik napada biti će 18-godišnjjak koji je ovog ljeta stigao iz redova Crvene zvezde u transferu vrijednom 5 milijuna eura, a riječ je o Dejanu Joveljiću. Ovaj mladić ispred sebe ima itekako zahtjevan zadatak, a on će biti kako na najbolji mogući način ispuniti prazninu nastalu odlaskom dvojice vrhunskih napadača. Eintracht je pokazao kao odličan izbor za mlade napadače pa tako vjerujemo kako će i Joveljić zabiti određenu kvotu golova s kojima će pomoći svojem novom klubu u ostvarivanju svojih ambicija. Zaniljivo, Joveljić dolazi iz istog grada kao i Luka Jović, a riječ je o Bijeljini.

Prema svemu sudeći Eintracht će i dogodine voditi veliku bitku sa klubovima kao što su RB Leipzig, Wolfsburg, Schalke, Bayer Leverkusen i Borussia Monchengladbach kako bi uspjeli osigurati neko od mjesta koje vode u europska natjecanja. Bayern i Borussija Dortmund su ipak liga za sebe u odnosu na ostatak lige, u kojoj će, prema svemu do sada viđenom, biti jako zanimljivo.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Adi HutterDominik KohrRB LeipzigBorussia MönchengladbachBayer LeverkusenSchalkeWolfsburgDejan JoveljićErik DurmMijat GaćinovićFilip KostićDanny de CostaDanny de CostaDjibril SowFrederik RonnowMartin HintereggerEvan N'DickReal MadridWest HamEintracht FrankfurtMarko RogAnte RebićSebastien HallerLuka Jović

Ostale Vijesti