Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Eduok se vraća, Hajduk je još uvijek za njega dužan 300 tisuća eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 09:50

Pokušavaju ga prodati, ali zasad im to ne polazi za rukom...

Kada je Samuel Edouk na ljeto 2019. došao u Hajduk, neki su tvrdili da se radi i o ponajboljem napadaču lige. Edouk je u tim početnim utakmicama zaista tako i izgledao. Brz, prodoran, okomit, imao je dobru realizaciju... U uvodna četiri kola zabio je tri gola i upisao tri asistencije. Izgledao je kao igrač koji bi mogao dominirati HNL-om.

Međutim, Edouk je pod Damirom Burićem (doveo ga je Siniša Oreščanin, na dan kada je izgubio od Gzire i brzo napustio klub) u prvoj sezoni malo igrao, malo je grijao klubu. Osim na početku sezone impresivan je bio i na početku proljeća kada je u uvodna četiri kola zabio četiri gola. Bilanca na kraju prve sezone bila je jako dobrih 11 golova i četiri asistencije u 32 nastupa.

Početkom prošle sezone posuđen je u Tursku iz koje je i došao u Hajduk (Erzurumspor). U Konyasporu upisao je četiri prvenstvena nastupa, svaki put ulazeći s klupe, no onda je doživio ozljedu koljena i više nije igrao.

Sada se Edouk vraća u Split. S obzirom na nedostatak utakmica u nogama i problematični karakter Turci ga ne žele, a pitanje je hoće li se pronaći neki drugi kupac. Njegova plaća prema procjenama iznosi između "vrtoglavih" 600 i 700 tisuća eura, uz sve to Hajduk još mora platiti 300 tisuća eura odštete za njegov dolazak koje nije platio prije dvije godine.

Poznato je kako Hajduk čini sve ne bi li u kadru zadržao reprezentativce Lovu Kalinića i Marka Livaju, kako bi otkupio Marca Fossatija možda i Umuta Najira i postali konkurentni za naslov. No, kako stvari stoje Bijeli će morati plaćati skupu godišnju plaću za napadača kojeg nitko ne želi, a još su za njega dužni 300 tisuća eura.

No, tko zna. Možda Edouk ostane u Splitu, smiri glavu i, ako ga zaista zaobiđu ozljede, zaista postane ponajbolji napadač HNL-a.


Tagovi

HajdukSamuel EdoukSiniša OreščaninDamir BurićMarko LivajaMarco FossatiLovre Kalinić

Ostale Vijesti