Germanijak
Germanijak

Eduardo nakon prolaska u finale Kutije: "Sin Matheus želi igrati samo za Hrvatsku"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.12.23. | 18:27

Legendarni bivši hrvatski reprezentativac bio je izuzetno zanimljiv sugovornik nakon što se plasirao u finale veteranskog turnira Kutije Šibica

U finalu veteranske Kutije šibica očekuje nas duel momčadi PromotionPlay Domograd i Senjak Hoteli Matan. Potonji su u polufinalu bili bolji od momčadi Pulpit-Elkro s 3-1 uz dva pogotka Ivana Krstanovića, dok je PromotioPlay Domograd slavio protiv CB Sport & SC Flegar & Zloćo I.P. s 3-2. Dvostruki strijelac bio je Mensur Mujdža, a jedan pogodak zabio je Eduardo da Silva.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Popularni Dudu bio je najveća zvijezda Štefanja na Kutiji Šibica. Plijenio je pozornost gdje god se pojavljivao, a bio je i najtraženiji za fotografiranje s navijačima. Uz to, Dudu je odvojio i nekoliko minuta za razgovor s pripadnicima sedme sile, a bio je iznimno zanimljiv sugovornik.

"Drago mi je da sam opet ovdje i da igram, prvi puta sam u finalu na veteranskoj Kutiji, a mislim da sam prije 20 godina igrao finale ili polufinale, ne mogu se točno sjetiti", uvodno je rekao, pa dodao kako je sin Matheus s njim u Zagrebu, dok je kćer ostala u Brazilu.

Sanjin Strukic/PIXSELLSanjin Strukic/PIXSELL

A kad se već dotaknuo sina, zanimalo nas je kakve gene Matheus ima.

"Ako neće biti na tatu, na koga će”, kroz smijeh je rekao Dudu, pa nastavio: "Živimo u Brazilu i igra za Flamengo, ima ugovor s Nikeom. Sljedeće godine će imati tek 13 godina i još je mlad, ali je na dobrom putu. Obožava nogomet, bit će napadač ili krilo. Dešnjak je, ali ima lijep udarac i lijevom”.

A ako dođe do toga da mora birati za koju će reprezentaciju zaigrati...?

"On doma kaže da će igrati jedino za Hrvatsku. Daj Bože da postane nogometaš na toj razini”.

Sanjin Strukic/PIXSELLSanjin Strukic/PIXSELL

Za koga je Matheus navijao kada su igrali Hrvatska i Brazil?

"Za Hrvatsku. Na dan utakmice u školu je išao u hrvatskom dresu. Rekao sam mu samo da pazi i ne provocira ako Hrvatska zabije gol”.

Eduardo je najavio preseljenje u Europu.

"Živim sad u Rio de Janeiru već četiri godine. Dva puta godišnje dolazim u Hrvatsku, još malo pa imam u planu vratiti se u Europu. Čekam da djeca još malo narastu”.

Spominjali su te kao potencijalnog skauta u Dinamu. Je li te netko zvao?

"Dinamo pratim samo nogometno i rezultatski, ali ovo sve što se događa oko uprave, to ne pratim. Kontakata s Dinamom još nije bilo, samo priče prije otprilike dvije godine nakon što smo jednom bili na piću Marić, Šimić i ja. Zezali smo se kako bi preuzeli klub, tko bi bio na kojoj funkciji, ali to je sve bilo u šali.”

Možemo li nešto napraviti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj?

"Ako smo mogli na Svjetskom prvenstvu, zašto ne bismo i na Euru? Hrvatska je za mene favorit za prolazak najmanje u četvrtfinale”.

Hrvatska se već dugo vremena bori s pronalaskom napadača.

"Nisu bitni pojedinci. U zadnjih šest godina nijedna reprezentacija na svijetu nije napravila što i Hrvatska, timski su sjajni, borbeni. Uvijek će nedostajati neka pozicija. Kad sam ja igrao, nismo bili jaki na svim pozicijama u obrani. Sada je obratno.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Eduardo da SilvaKutija šibicaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti