Eduardo bio na pragu potpisa za Sydney, ali su ga odbili zbog nevjerojatnog razloga!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 22.12.16. | 13:09

Dudua su odbili jer - ne posjeduje kvalitetu?!

Nakon što je obznanjeno kako Eduardo da Silva ipak nije postigao dogovor sa zagrebačkim Dinamom, jutros se pojavila vijest kako je Dudu na pragu potpisa za australskog prvoligaša West Sydney Wanderers, kojeg vodi Australac hrvatskog podrijetla Tony Popovic!

Međutim, kako je ta informacija došla, tako je stigla i ona da je transfer „minirao“ Australski nogometni savez (FFA), koji Eduardu nije ostvario uvjete za „pozivnicu“, koju uručuju ukoliko je kvota stranaca u klubu premašena. Možda to i ne bi bilo takvo čudo da razlog odbijenice nije – procjena da Eduardo neće povećati kvalitetu australskog nogometa?!

Unatoč činjenici da je u 19 utakmica za ukrajinski Šahtjor zabio 12 golova i da je u pitanju bivši reprezentativac Hrvatske s iskustvom igranja na Svjetskom i Europskom prvenstvu, FFA tvrdi da ne udovoljavama standardima za kriterij igrača-gosta.

U Australiji razočarani novinari podsjećaju da su te kriterije u bliskoj prošlosti ispunjavali igrači poput Tajlanđanina Suteea Suksomikta, Benito Carbone, Talijan bez nastupa za reprezentaciju, prastari Romario i Lucas Neill. Razočarani su jer smatraju da bi angažman Eduarda doprinjeo popularizaciji australske lige, naročito kod navijača hrvatskog podrijetla.

Sydney u ovom trenutku može uložiti žalbu ili na preskok otpustiti nekog od svojih stranaca kojeg će onda zamijeniti Eduardom, ali to ne bi bilo korektno stoga je teško očekivati takav rasplet.

(Foto: Action Images)


Tagovi

West Sydney WanderersEduardo

Ostale Vijesti