REUTERS/Pablo Morano
REUTERS/Pablo Morano

E to se zove popust: Na ljeto na Stamford Bridge besplatno stiže igrač koji je plaćen 140 milijuna eura prije pet godina

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 21:33

Najbolji asistent La Lige uskoro bi mogao preseliti u London.

Na dan kad je finale Lige prvaka glavna tema svih razgovora sportskih fanatika, u španjolskom Mundu Deportivu svejedno su pronašli 'rupu' da ubace i jednu transfer glasinu. Odnosno, prema njihovim navodima, nije riječ o glasini, već o nečemu što je veoma izgledno ovog ljeta, a to je prelazak Ousmanea Dembelea u Chelsea.

Francusko krilo, koje je u Barceloni bilo potpuno odbačeno i prekriženo dok na klupu kultnog kluba nije sjeo Xavi, još uvijek nije potpisao novi ugovor s klubom, a postojeći mu ističe posljednjeg dana lipnja.

Posljednje vijesti govore kako će Dembele kao slobodan igrač put Londona, a njegov dolazak bio bi svojevrsni odgovor Cityju za dovođenje Haalanda. Chelsea je lani osvojio Ligu prvaka, a ove godine su u Engleskoj bili 'best of the rest', odnosno sezonu su okončali na trećem mjestu iza neprikosnovenog dvojca s vrha Cityja i Liverpoola. Tuchel radi sjajan posao, a ni odlazak Abramoviča ne bi trebao naštetiti ugledu, kao ni kupovnoj moći Chelseaja, koji je i dalje jedan od najvećih svjetskih klubova.

Dembeleov transfer iz 2017. godine iz BVB-a u Barcelonu je i dalje treći najveći u povijesti nogometa. Skuplji od njega bili su samo Mbappe i Neymar za koje je PSG kombinirano izdvojio nešto manje od 400 milijuna eura. Dembele je trebao postati nova velika zvijezda nogometa, mnogi stručnjaci predviđali su mu Zlatnu loptu, ali veliki problemi s ozljedama su ga u tome zaustavili. U Londonu će, ako do transfera dođe, krenuti od nule, a to je sigurno nešto što je u njegovom slučaju iznimno motivirajuće. Dembeleu treba novi početak, a Plavcima treba (uz Havertza) nova zvijezda, jer dovođenje Lukakua pokazalo se velikim promašajem.

Mundo Deportivo dodaje kako bi činjenica da je Tuchel surađivao s Dembeleom i iz njega izvukao ono najbolje možda i presudan faktor, a zasad se nikakvi financijski detalji transfera – odnosno primanja igrača – ne spominju.


Tagovi

Ousmane DembeleChelseaBarcelonanogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti