Džeko na milimetar od velikog transfera za 12 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.08.20. | 08:20

Vjerojatno je prevagnula činjenica da Dijamant u Torino ne ide čekati priliku s klupe.

Kako javljaju talijanski mediji, Edin Džeko će gotovo sigurno nakon pet godina u Romi pojačati dominantnu momčad Serie A zadnjih devet sezona, torinski Juventus.

Ljubimac tribina Olimpica obilježio je pola desetljeća samog vrha napada Vučice, a upravo je to jedan od razloga što ga s 34 godine žele u Staroj dami. Prethodnih je godina odbijao ponude i Chelsea i Intera, no sad će pojačati ionako najjaču momčad na ‘’Čizmi’’ u nastojanju ka konačnom pohodu na sam tron Europe.

Krajnji korak ka realizaciji ovog transfera bila je odluka samog igrača, a klub iz talijanske metropole na račun prelaska će utržiti 12 milijuna eura. U 222 utakmice kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine za Romu je postigao 106 golova i 50 puta asistirao suigračima, a talijanski novinari tvrde kako ima zagarantirano visoko mjesto u povijesti kluba.

Vrlo vjerojatno će ‘’Dijamant’’ biti favorit za početni sastav na poziciji centralnog napadača s obzirom da je doveden upravo kao nadomjestak za Gonzala Higuaina kojeg se klub odrekao, a jedino pitanje koje ostaje jest hoće li novoustoličeni trener Andra Pirlo preferirati formaciju s jednim centarforom i dva krila, ili dva središnja napadača i četvoricom u veznoj liniji.

(foto: Action Images)


Tagovi

Andrea PirloSerie AtransferiJuventusRomaEdin Džeko

Ostale Vijesti