Screenshot/Roma
Screenshot/Roma

Dybala predstavljen u Romi, pokazao velik respekt prema Juveu, a otkrio što je prvo pitao Mourinha

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 15:50

Nakon što je proveo u Juventusu sedam godina, svoju je sprotsku veličinu pokazao i rečenicom: "Ako zabijem Juventusu, jasno je da neću slaviti."

Stigao je u subotu i odmah 'rasturio' i bez da je kročio na travnjak. Paulo Dybala. Uzeo je poseban broj, srušio rekorde prodanih dresova. Roma ima novoga kralja. Barem za sada. Dybala je stigao u Vječni grad kod Josea Mourinha i, iz poštovanja prema Franescu Tottiju, odabrao broj 21 umjesto 'svoje' desetke.

Danas je i službeno predstavljen pred medijima na press konferenciji.

"Roma je osvojila vrlo važan trofej i želi imati ambicije za budućnost. Roma je rasla s trenerom i igračima. Naš cilj je pobjeđivati ​​utakmicu po utakmicu, a kasnije ćemo vidjeti gdje smo. Trenutno su ispred nas momčadi u borbi za Scudetto, moramo raditi kako bismo bili dobri", rekao je.

Jeste li se osjećali izdano od Intera?

"Ne, uopće ne, nakon isteka mog ugovora s Juveom moji su agenti razgovarali s mnogim momčadima. Onda je direktor stigao u Torino i stvari su se promijenile."

O odnosu s Mourinhom.

"Trener će odlučiti gdje ću igrati, otvoren sam za svaku ulogu. Poziv trenera bio mi je veliko zadovoljstvo, obavio sam prvi razgovor s njim. Poznavao sam neke dečke i poziv svih bio je izraz naklonosti. Prvo što sam ga pitao je koji cilj ima, što želi osvojiti. I on želi pobijediti kao i ja, toliko je toga napravio u karijeri. Svi smo vidjeli ozbiljnost s kojom klub radi i samopouzdanje koje dečki imaju. Ovo je jako važno za napredovanje, uvijek ću dati sve od sebe i unijeti svoje iskustvo da nastavim pobjeđivati."

Nakon što je proveo u Juventusu sedam godina, svoju je sprotsku veličinu pokazao i rečenicom:

"Ako zabijem Juventusu, jasno je da neću slaviti."

"U ožujku sam dobio vijest od uprave da nisam dio budućeg projekta tako da to nije ekonomski problem kao što su mnogi govorili, ali klub je donio drugu odluku zajedno s trenerom, rekao sam da ako je to njihovo izbor je bio okej za mene."

„Igrao sam s najvećima u povijesti nogometa Messijem i Ronaldom, a sada radim s jednim od najvećih trenera. Stvarno sam želio upoznati njega i svoje suigrače, jedva sam čekao da počnem. Direktor Pinto mi je predložio, razgovarali smo. Ali znam koliko je taj broj važan u Rimu, taj dres mora biti Tottijev zbog onoga što je napravio, njegov je. Možda ću ga jednog dana moći nositi. Odabrao sam 21 jer sam s tim brojem počeo pobjeđivati. I želim to nastaviti raditi", rekao je Dybala nakon potpisa.

Dybala je, uz sve to, odmah dobio i mural u Rimu ispod kojeg piše "San Paulo la Joya" ("Sveti Paulo Dragulj).

(EG)


Tagovi

Paulo DybalaRomaSerie A

Ostale Vijesti