REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Dybala i dalje nema klub, Inter polagano odustaje, u borbu se uključili engleski i španjolski velikani

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 10:02

Argentinac pristaje i na slabije uvjete.

Od 1. srpnja Paulo Dybala je slobodni igrač. Još tijekom prošle sezone postalo je jasno da Argentinac neće produžiti ugovor s Juventusom te da će prijeći u novu sredinu. Talijanski mediji brujali su kako je Argentinac pristao prijeći u Inter, upitni su bili jedino detalji ugovora. Naime, Dybala je u Juventusu bio drugi najplaćeniji igrač lige (iza Matthijsa de Ligta), godišnje je zarađivao oko 12 milijuna eura, što Inter, dakako, nije bio voljan platiti.

Inter je i dalje, tvrdi Gazzetta za sada jedini direktno pristupio Argentincu, a stvari su se djelomično zakomplicirale i dolaskom Romelua Lukakua iz Chelsea kojem Inter mora pokriti dio velike plaće. U napadu Nerrazzura još igraju Lautaro Martinez, Joaquin Correa i Alexis Sanchez koji također ima ogromni ugovor i jedan je od najplaćenijih igrača Serie A. Inter bi se riješio Čileanca i umjesto njega doveo Dybalu, no Sanchezu ugovor ističe na ljeto 2023., a teško da će u ovom trenutku, s 33 na leđima, dobiti bolji ugovor od onoga kojeg ima u Interu (oko sedam milijuna eura godišnje).

Prema tome, Inter u ovom trenutku nema mjesta za Dybalu, kako u momčadi, tako i u računovodstvenim papirima. Svjestan da će malo tko zadovoljiti njegove apetite, Dybala je, tvrde Talijani, pristao na smanjenje svojih zahtjeva, čak bi se, navodno, zadovoljio s plaćom od šest milijuna eura, a te informacije su u igru uključile tri talijanska velikana Milan, Romu i Napoli, te po jednog španjolskog (Atletico Madrid) i engleskog (Manchester United).

United je posljednji klub koji se uključio u borbu za njegovo dovođenje, a to je još jedan znak da bi Cristiano Ronaldo trebao ovog ljeta drugi put napustiti Old Trafford. United je još prije tri godine pokušao dovesti Dybalu, spominjala se i cifra veća od 100 milijuna eura, ali je Juventus sve ponude odbio. Dybala je tada bio jedan od najboljih napadača svijeta, prosječno je zabijao više od 20 golova po sezoni i spominjalo ga se u kontekstu 'sigurne' buduće Zlatne lopte. Sada ga može dovesti besplatno i to za manju plaću nego što bi mu dato te 2019.

Dybala trenutno individualno trenira u svojoj teretani u Torinu i čeka rasplet ove, za njega, neugodne situacije. Ako ništa drugo, barem mu ne fali novaca na bankovnom računu...

(N.R.)


Tagovi

Paulo DybalaJuventusInter

Ostale Vijesti