Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Dvojica ex Hajdukovca zabila u remiju Zekićevog Diosgyora, uskoro se očekuje bijeg iz opasne zone

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 09:03

Da se utakmice igraju 88, a ne 90 minuta, momčad bivšeg trenera Osijeka već bi bila van zone ispadanja, ali...

Dvije minute plus sudačka nadoknada dijelili su Zekićev Diosgyor od bijega iz opasne zone u mađarskom prvenstvu. No, utakmice se igra do posljednjeg sučevog zvižduka, a kad su već krenuli brojati bodove i u svojim glavama bili spremni na slavlje u svlačionici, u gostujućem sastavu ukazao se srpski branič Daniel Farkaš koji je matirao Marka Malenicu za konačnih 2:2 i na taj način ostavio Diosgyor na začelju prvenstvene tablice.

Diosgyor je na domaćem terenu dočekao momčad Mezokovesda, još jedan klub u kojem možemo pronaći nekoliko ex-HNL imena. Doduše, ne koliko i u Diosgyoru, ali toliko ih nema nitko.

Domaćin je poveo već u 15. minuti, a strijelac tog pogotka bio je bivši kapetan Hajduka Goran Milović. Nakon jednog kornera s desne stane 31-godišnji stoper izmakao je pažnji svojeg čuvara, lopta mu je pala točno pred noge na samo pet metara od gola gostiju pa tako njegov zadatak da ju proslijedi u mrežu nije bio pretjerano težak.

Gosti su se vratili u igru u 27. minuti preko Chriena, a taj rezultat gledali smo na semaforu sve do 85. minute. Srpski napadač Dražić izborio je kazneni udarac, odgovornost je na sebe preuzeo bivši igrač Slaven Belupa i Hajduka, Mirko Ivanovski, koji silovito tuče i dovodi svoju momčad u vodstvo. Kao što smo već rekli, taj rezultat na bio je aktualan svega dvije minute, ali ukoliko se uzme u obzir cijeli ogled i razvoj utakmice, podjela bodova djeluje kao najrealniji ishod.

"Teško mi je sada išta reći jer sam još uvijek vruće glave. Vidio sam neke dobre, ali i puno loših stvari. Pod velikim smo pritiskom zbog naše pozicije na prvenstvenoj ljestvici. Puno smo lopti gubili na sredini terena nakon čega je naš protivnik stvorio nekoliko opasnih situacija. Nismo bili dovoljno agresivni, a posebno me žalosti to što smo dvije minute prije kraja bili u prednosti. Iako smo stvorili nekoliko dobih prilika, a to što ih nismo realizirali nas je u konačnici koštalo dva boda. Još uvijek pokušavamo pronaći idealni par u veznoj liniji, ali usprkos svemu moramo ostati pozitivni jer već za tri dana imamo novu utakmicu", rekao je trener Zoran Zekić poslije utakmice.

Inače, Zekić je na klupi DVTK-a svladao MOL Fehrvar i Ferencvaroš, dvije momčadi su uvjerljivo najvećim proračunima u ligi te je svima jasno kako njegova momčad ne zaslužuje biti na začelju prvenstva. No, jedno je što mnogi misle, a drugo realnost pa tako pred nekadašnjim trenerom Osijeka predstoji još puno posla kako bi prvo izašao iz opasne zone, a potom i mirno priveo sezonu kraju bez da njegovoj momčadi 'nad glavom' visi mogućnost ispadanja u drugu ligu sve do posljednjeg kola.

Spomenimo još kako smo na ovom ogledu mogli gledati čak 11 igrača iz obje momčadi koji su u jednom trenutku svoje karijere bili članovi nekih prvoligaša, dok su na klupi za rezervne igrače ostali još Hysen Memolla (Diosgyor) te Manuel Martić i Karlo Kamenar (Mezokovesd) koji su također (ne tako davno) gazili HNL travnjacima.

Za kraj, DVTK je i dalje posljednja momčad prvenstva, a pretposljednji Honved i desetoplasirani Budafoki od Zekićeve momčadi imaju (uz utakmicu manje) jedan, odnosno dva boda prednosti.


Tagovi

Zoran ZekićMađarskaDiosgyorMirko IvanovskiGoran Milović

Ostale Vijesti