Dva velika preokreta u zadnjem kolu Europske lige, Austrijanci bez predstavnika na proljeće

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.12.16. | 21:10

Završen je jesenski dio Europske lige u grupama C i E, a u grupi F odgođen je susret Sassuola i Genka zbog magle.

U skupini E, rumunjska Astra je izborila drugo mjesto nakon remija bez golova protiv prvoplasirane Rome. Međutim, u tome joj je uvelike pomogla posljednjeplasirana Viktoria Plzen koja je pobijedila Austriju Beč 3-2, nakon minusa od dva pogotka.

Austrijanci su vodili sa 2-0 nakon prvih četrdeset minuta. Holzhauser je zabio prvi iz jedanaesterca, a Rotpuller se dobro snašao nakon kornera. Smanjenje vodstvo donio je Horava u 44. minuti, a za veliki preokret najzaslužniji je Slovak Michal Duris koji je postigao zadnja dva pogotka, u 72. i 84. minuti, čime je srušio sve snove Austrijancima koji su time ostali bez ijednog predstavnika u europskim natjecanjima.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Drugi veliki preokret vidjeli smo u grupi C, gdje je Saintg Etienne na gostovanju slavio protiv Anderlechta također sa 3-2, čime je 'oteo pred očima' prvo mjesto belgijskom klubu. Domaćini su vodili sa 2-0  već u 31. minuti, nakon golova dvojice Rumunja, Chipciua i Stanciua. U drugom dijelu, najtrofejniji francuski klub u 60-im i 70-im godinama (8 osvojenih prvenstava) šokira domaćine. Veliki preokret St. Etiennea režirali su Alexander Soderlund, sa dva pogotka u razmaku od pet minuta, i Kevin Monnet-Paquet koji je zabio pobjednički gol u 74. minuti.

U drugoj utakmici koja nije imala nikakvu rezultatsku ulogu, Mainz je kod kuće pobijedio azerbajdžansku Gabalu sa 2-0. Strijelci su bili Hack u 30. minuti i De Blasis deset minuta poslije.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Grupa F jedina je koja nije kompletirana. Susret Sassuola i Genka odgođen je zbog guste magle u Italiji, zbog čega još ne znamo tko da li će s prvog mjesta dalje belgijski klub ili Athletic Bilbao. Baskijci su u 85. minuti golom Saborita izborili bod u Beču protiv Rapida, koji je poveo u 72. minuti preko Joelintona. Još nije utvrđeno kada će se odigrati odgođena utakmica talijanskog i belgijskog kluba.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Europska liga, 6. kolo rezultati:

Anderlecht – St. Etienne 2:3 (Chipciu 21', Stanciu 31'/Soderlund 62', 67', Monnet-Paquet 74')
Mainz – Gabala 2:0 (Hack 30', De Blasis 40')
Astra – Roma 0:0
Viktoria Plzen – Austria Beč 3:2 (Horava 44', Duris 72', 84'/Holzhauser 19' – 11m, Rotpuller 40')
Rapid Beč – Athletic Bilbao 1:1 (Joelinton 72'/Saborit 85')
Sassuolo – Genk ODGOĐENO

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Europska ligaAthletic BilbaoAstra GiurgiuRomaViktoria PlzenAustria BečRapid BečAnderlechtSt. EtienneSassuoloGenk

Ostale Vijesti