Zoe Sarlija/PIXSELL
Zoe Sarlija/PIXSELL

Dva ponajbolja igrača Istre 1961 prošle sezone na izlaznim vratima Aldo Drosine?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 09:23

Smanjenje proračuna za (najmanje) 40 posto samo po sebi će uzrokovati velike promjene u klubu.

Iako turista u Puli već sad ne nedostaje, oko Aldo Drosine svakim je danom sve manje ljudi. Mnogi igrači broje svoje posljednje dane (na papiru, neki su već odavno otišli) kao članovi pulskog prvoligaša, Garcija svakog dana ima sve manje igrača na raspolaganju, a kakva je situacija u klubu najbolje se da iščitati po činjenici da nitko nije siguran i da su baš svi igrači na prodaju. Dobro, osim možda Blagojevića koji u svlačionici ima nešto privilegiraniji status.

Iz kluba su odlučili kako će se proračun smanjiti za najmanje 40 posto, što jasno sugerira da će se rezovi raditi u svim strukturama i svim razinama. Naravno, najviše će ih biti u svlačionici budući da igrači najviše koštaju pa će se one 'skuplje' (odnosno one koji najviše opterećuju klupski proračun) nastojati zamijeniti jeftinijim verzijama koji također imaju potencijalnu preprodajnu vrijednost.

Rafa Navarro je kraj Luke Hujbera izgubio status startera, a budući da za pojmove Istre 1961 nema tako sitan ugovor, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ga iz kluba odluče prodati. Nadalje, što se tiče odlazaka, Sportske novosti javljaju kako se u Puli spominje mogući odlazak Lučića i Miškovića, dvojca koji su uz Belju prošle sezone bili ponajbolji dio momčadi. Lučić je sjajan vratar, u najboljim godinama te bi se njegov odlazak, neovisno za kakav novac (budući da svima jasno da neće to biti neki milijunski transfer), jako odrazio na rezultate. S druge strane, Mišković je pokazao da ima nogomet 'u malom prstu', tehnički je sjajan, zna odapeti iz daljine, proigrati, predriblati… U svojoj prvoj sezoni bio je veoma dobar, u drugoj bi mogao biti još bolji. Naravno, ako ju dočeka…

Što se tiče dolazaka, SN dodaju kako novom sportskom direktoru Saši Bjelanoviću telefon ne prestaje zvoniti te mu se na dnevnoj bazi nudi 'mali milijun' igrača. Zasad u Puli nitko ne donosi nagle odluke. Doduše, nemaju ni razloga, prijelazni rok je tek krenuo, ali da će biti velikih promjena – hoće sigurno.



Tagovi

Ivan LučićRobert MiškovićIstra 1961Germanijak transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti