Tibor Jurjevic/PIXSELL
Tibor Jurjevic/PIXSELL

Dva hrvatska prvoligaša žele najboljeg igrača lidera 2. HNL, on zasad ostaje na Sušaku do ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 10:23

Navodno ga prate i neki klubovi iz inozemstva.

Prvo ime jesenskog dijela 2. HNL je Kristijan Fućak. Najbolji igrač lidera prvenstva Orijenta 1919 igra sjajno te je jedan od najzaslužnijih zašto je klub sa Sušaka nakon polovice prvenstva na vodećoj poziciji. Orijent 1919 je u posljednjoj utakmici ove polusezone na svojoj Krimeji svladao Dinamo II s uvjerljivih 4:1, a Fućak je postigao prvi pogodak na susretu u 15. minuti. Za goste je potom poravnao Šarinić dvije minute kasnije da bi s dva pogotka Matije Frigana Orijent 1919 na poluvrijeme otišao s velikom prednošću. Konačan rezultat je u 83. minuti postavio Edin Fatić, a s posljednjim sučevim zviždukom moglo je započeti veliko slavlje.

Orijent 1919 je treću godinu zaredom jedan od najstabilnijih i najuređenijih klubova iz 2. HNL. Puno toga se u klubu promijenilo kad su glavne funkcije preuzeli Saša Matijaš, predsjednik Orijenta 1919 i Marinko Koljanin, predsjednikova desna ruka i čovjek s velikim iskustvom u hrvatskom, ali i stranom nogometu.

Primanja u Orijentu 1919 su redovna. Fokus je stavljen na domaće igrače, a uz nekoliko senatora kao što su Tadejević i Gerc, oni mlađi još više dolaze do izražaja. Novi trener postao je Edo Flego, nekadašnji igrač Rijeke koji je pred sam kraj svoje igračke karijere bio toliko dominantan u dresu Grobničana da su ga je nekoliko prvoligaša htjelo dovesti u svoje redove. Karijeru je okončao prije nešto manje od 10 godina, a na klupu Orijenta 1919 došao je iz Rijeke gdje je prethodnih godina radio kao voditelj omladinske škole.

Uzlet Orijenta započeo je još dok je trener kluba bio Danilo Butorović. Talentirani stručnjak na kraju se priključio Slavenu Biliću, dok su klub sa Sušaka veoma dobro vodili i Fausto Budicin i Damir Milinović. Uprava kluba je svaki put dobro birala trenere, a kontinuirani rad s mladim igračima sad dolazi na naplatu.

Fućak briljira, ali on nije jedini. Boglić, Mulac, Frigan, Hodža također igraju veoma dobro, ali je brzanac s Grobnika ipak ove sezone najbolji. Stoga i ne čudi da ga prate – i u svojim redovima žele već ove zime – dva hrvatska prvoligaša, a to su Istra 1961 i Gorica.

Oba kluba imaju valjane razloge kojima bi privukli Fućka u svoje redove. U Turopolju su pokazali kako znaju prepoznati igrače iz nižih liga i od njih napraviti zvijezde (Babec), dok je Istra 1961 i Orijent 1919 imaju zanimljivu povijest unazad nekoliko godina te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da jednog dana Fućak na kraju Krimeju zamijeni Aldo Drosinom.

Valja spomenuti kako interes za njegovim uslugama ne dolazi samo iz 1. HNL, već ga navodno prate i neki klubovi iz inozemstva, ali usprkos svemu zasad je Fućak najbliži tome da sezonu okonča na Sušaku.


Tagovi

Istra 1961HNK GoricaKristijan FućakGermanijak transferitransfertransferi

Ostale Vijesti