REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Dva blockbustera na meniju: Kanađani će u kinima prenositi utakmice protiv Hrvatske i Maroka

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 26.11.22. | 10:49

Koji će se muškarac nakon ovakvog iskustva htjeti vratiti u kino gledati neki običan film?

Hrvatska nogometna reprezentacija ove nedjelje igra možda i ključnu utakmicu grupne faze. U slučaju da Dalićevi izabranici svladaju Kanadu, gotovo pa sigurno ići će u drugu fazu natjecanja. No, prvo treba skočiti, a tek onda reći hop, jer Kanada je mogla itekako bolje proći u ogledu s Belgijom u kojem su na kraju bili minimalno poraženi. Neke sudačke odluke išle su u prilog Belgijcima, Kanađani su promašili jedanaesterac, dok je Belgija ‘na mišiće i iskustvo’ došla do prvih bodova u Kataru.

O izjavi kanadskog izbornika se toliko priča posljednjih dana da ju više ne treba ponavljati. Očito vjeruju da mogu svladati viceprvaka svijeta, što je sasvim u redu, sportski i njihovo legitimno pravo. Hrvatska protiv Tunisa nije bila dobra, a jedan slabiji dan u uredu Kanađane je očito uvjerio da oni mogu još i više ugroziti Vatrene nego što je to pošlo za rukom Hakimiju, Ziyechu i ostalima.

Ne može se reći da Kanađani na ovom SP-u imaju pretjerano veliku podršku. Uostalom, to je i razumljivo, jer nikad nisu bili ‘nogometna zemlja’, a i nije baš da im je Katar susjedna zemlja. Ali, isto tako se ne može reći da nema interesa za nogometom, jer najnovije vijesti iz Kanade govore kako će se u 34 Cineplexa diljem Kanade utakmice protiv Hrvatske i Maroka prenositi uživo.

Ulaznice će koštati pet dolara, a Cineplex će potom svu zaradu od ulaznica uplatiti u dobrotvorne svrhe.



Tagovi

Kanadakanadska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti