REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Duo Dybala-Abraham previše za Empoli, Pjaci više od sat vremena, asistirao bivši dinamovac (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 22:48

Ćorić nije konkurirao u momčadi Josea Mourinha, a za Empoli su igrala dva bivša igrača Dinama i jedan bivši igrač Hajduka.

Gostujućom pobjedom protiv Empolija nogometaši Rome zaključili su šesto kolo Serie A i popeli se na peto mjesto na prvenstvenom poretku. Roma je na kraju slavila rezultatom 2:1, a sami su si krivi što su na kraju do posljednjeg sučevog zvižduka strahovali za svoja tri boda.

Bila je to jedna podjednaka utakmica u kojoj je na kraju presudila individualna kvaliteta. Prvi pogodak gosti su zabili već u 17. minuti nakon što je fenomenalno s oko 18 metara svladao nemoćnog Vicarija.

Ako imate pitanje zašto je Dybala dočekan u Rimu poput novog kralja, odgovor ćete dobiti u nastavku. Bio je ovo treći Dybalin pogodak ove sezone u Serie A, a tome valja dodati i dvije asistencije.

Neposredno prije odlaska na predah, domaćin je izjednačio. Bivši desni bek Dinama, Petar Stojanović, je ubacio, obrana gostiju bila je nesigurna te nitko nije očistio opasnost, a na kraju situaciju najbolje prati Bandinelli koji sjajno glavom zabija za poravnanje.

U nastavku je Roma bila nešto bolja, ali tek za nijansu. Ipak, kad su te nijanse Abraham i Dybala, onda praktički ni iz čega možeš doći do pogotka…

Igrala se 71. minuta, Dybala je s desne strane lijepo zavrnuo loptu u sredinu prema drugoj vratnici gdje je usamljen Abraham, a on takve prilike zatvorenih očiju pretvara u pogodak.

Spomenimo kako je do kraja utakmice Pellegrini u 77. minuti promašio kazneni udarac, da bi onda u 85. minut Akpa Akpro pogodio vratnicu. Desni bek iz Obale Bjelokosti je pravi tragičar postao dvije minute kasnije kad je zbog grubog starta zaradio izravni crveni karton, a gosti su do kraja 'na mišiće' došli do nove pobjede.

Marko Pjaca je debitirao za Empoli, u igri je proveo 63 minute, dok Ante Ćorić nije konkurirao za momčad Rome. (I.A.S.)

Serie A, 6. kolo

Subota, 10. rujna

Napoli – Spezia 1:0

Inter – Torino 1:0

Sampdoria – Milan 1:2

Nedjelja, 11. rujna

Atalanta – Cremonese 1:1

Bologna – Fiorentina 2:1

Lecce – Monza 1:1

Sassuolo – Udinese 1:3

Lazio – Hellas Verona 2:0

Juventus – Salernitana 2:2

Ponedjeljak, 12. rujna

Empoli – Roma 1:2

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

EmpoliRomaPaulo DybalaMarko Pjaca

Ostale Vijesti