ANDY BUCHANAN/Action Images
ANDY BUCHANAN/Action Images

Duje Čop se vraća u 1.HNL?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 21:12

Nekadašnji napadač Hajduka i Dinama iza sebe ima lošu sezonu u Belgiji.

Nažalost, Duji Čopu posljednje vrijeme ne cvjetaju stotine cvjetova.

Bivši hrvatski reprezentativac ove je sezone u Jupiler Pro ligi skupio tek 10 nastupa, a to mu nije bilo dovoljno da se upiše u listu strijelaca. U sezoni 20/21. svega je jednom zatresao mrežu protivnika, a to je bilo u porazu od Rangersa u Europskoj ligi.

Na njegovu žalost, Duje tu utakmicu, a ni pogodak, neće pamtiti po dobrom. Naime, teškom je mukom dostigao loptu na drugoj vratnici, a budući da je bio u punom naletu zaustavio se tek kad je sudario s vratnicom. Iako, bolje i tako nego obratno….


Čop je u Standard stigao ljeto 2017. godine. Cagliari je na nekadašnjem igraču Hajduka i Dinama zaradio 3,1 milijuna eura, ali nije cijelo to vrijeme u Belgiji budući da je sezonu 18/19. proveo u Valladolidu.

U posljednje četiri godine, dakle otkako je stigao u Standard, Čop je zabio tek devet nastupa. Na kraju ove sezone bivši hrvatski reprezentativac postat će slobodan igrač, a Sportske novosti pišu kako postoji mogućnost da se nakon šest godina u inozemstvu vrati u Hrvatsku.

Sportske novosti ističu kako kontakt na relaciji Dinamo – Duje Čop odavno postoji, kao i obostran interes da se ovaj posao realizira. Ipak, upitno je koliko je Čop spreman prihvatiti ulogu rezervnog igrača, jer Bruno Petković ima zagarantirano mjesto u vrhu napada, a osim njega tu su još Mario Gavranović te Sandro Kulenović i Komnen Andrić koji bi se trebali vratiti s posudba iz Rijeke, odnosno Ufe.

Čop je u dresu Dinama osvojio četiri trofeja – tri naslova prvaka Hrvatske i Kup, a sezoni 13/14. bio je prvi topnik HNL-a (22 pogotka). Iako je u nekad njegova tržišna vrijednost bila procijenjena na pet milijuna eura, ona danas iznosi tek 900 tisuća eura.

31-godišnjak rodom iz Vikovaca je upisao 14 nastupa i dva pogotka za reprezentaciju Hrvatske, a zanimljivo je kako je u prijateljskom ogledu protiv Meksika (2:1), oko lijeve ruke imao kapetansku vrpcu. Što god tko rekao, riječ je o velikom postignuću…

Što se tiče povratka u Dinamo, tek treba vidjeti što će se dogoditi, ali povratak u HNL u ovoj fazi karijere zvuči kao prirodan i realan odabir. Dinamo? Dobrih igrača nikad dosta pa tako, ako se uspije postići razuman dogovor oko primanja, ovaj transfer itekako ima smisla.


Tagovi

Duje ČopDinamo Zagrebnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokJupiler ligaStandardStandard Liege

Ostale Vijesti