REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Duecento: Perišić sinoć postao tek treći Hrvat s 200 ili više nastupa u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 18:35

Inter je čestitao Perišiću na sjajnom jublijeu.

Kako su odmah na početku naglasili, brojali su nastupe Hrvatima otkako je uveden trobod za pobjedu. On je u tamošnje prvenstvo uveden 1994.godine, baš kada je to učinio i HNS u našoj nogometnoj ligi. No, bitnije od lente vremena nogometnih pravila je naglasiti kako je vatreni veteran Ivan Perišić sinoć upisao okrugli 200. po redu nastup u Serie A i to baš na dan kada je Inter u gostima svladao Juventus nakon dugih šest godina posta.

Podsjetimo, Perišić je stigao u Inter 2015.godine napustivši Wolfsburg. Sve ostalo je povijest. Debitirao je u gradskom derbiju protiv Milana, a prvi gol je postigao mjesec dana kasnije u gostujućem ogledu protiv Sampdorije. U dosadašnjih 200 nastupa, postigao je 46 pogodaka i k tome dodao 36 asistencija. Pošto mu ugovor ističe ovog ljeta, ostaje za vidjeti hoće li se klub odlučiti na Gosensa u prvoj postavi ili pak nastaviti suradnju s našim reprezentativcem koji je nedavno proslavio 33.rođendan.

Što se tiče druge dvojice koji su uspjeli stići do 200.nastupa, to su redom Marcelo Brozović i Milan Badelj. Broz je također sve svoje Serie A nastupe upisao u dresu Intera. Do sad njih čak 225, a pošto je nedavno produljio ugovor, bit će toga još. Milan Badelj je pak krenuo u Fiorentini, potom kratko preselio u Lazio samo da bi priča (za sada) završila u Genoi. Za sada je na 210 nastupa, što znači da će vjerojatno do kraja karijere prestići Perišića, ali teško i Broza koji ima novi ugovor i usput je još tri godine mlađi od našeg reprezentativca.



Tagovi

Ivan PerišićMarcelo BrozovićMilan BadeljInterGenoaFiorentina

Ostale Vijesti