/DPA/PIXSELL
/DPA/PIXSELL

Drugo najskuplje pojačanje u povijesti Osijeka okončalo posudbu, ali Bjelica na njega ne računa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 15:45

Ove sezone postigao je tek jedan pogodak, a iako je prvotno dogovorena posudba do kraja sezone, Nijemci nisu bili zadovoljni njegovim igrama te su odlučili prije dogovorenog prekinuti suradnju.

Antonio Mance vratio se u Osijek. Drugo najskuplje pojačanje kluba prekinulo je posudbu s njemačkim drugoligašem Erzgebirge Aueom, ali prema našim informacijama, Bjelica na njega ne računa u nastavku sezone te je Mance slobodan potražiti novi klub.

Zanimljivo, Manceu su opcije limitirane. On u nastavku sezone može igrati još samo za Osijek ili za neki klub u kojem sezona tek počinje (Daleki istok, Skandinavija itd.). Teoretski, može i za Aue, ali budući da je posudba prekinuta, to više neće biti slučaj.

Iz izvora bliskih klubu doznajemo da Bjelica u ovom trenutku na njega ne računa. Bitno je istaknuti da to ne znači da ga je prekrižio, ali u ovom trenutku je trener Osijeka zadovoljan opcijama koje ima u vrhu napada. Mierez je, usprkos krizi koja traje već mjesecima, prvi napadač Bijelo-plavih, tu je odmah i prekaljeni Topčagić koji 'najbolje kuži' nogomet, a po potrebi može pomoći i Daku koji je idealan u situaciji kad se 'ganja' rezultat da u završnici unese živost i neku novu energiju. Osijek traži napadača kapitalca, a Mance nije taj.

Prije nego što je Mierez otkupljen od Alavesa za 2.5 milijuna eura, Mance je bio najskuplje pojačanje u povijesti Osijeka. Trenčin je na njemu zaradio 1.3 milijuna eura, osjetio je i čari Ligue 1 kad je na poziv Vahida Halilohodžića otišao u Nantes, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Puškaš Akademiji.

Manceu ugovor ističe na kraju sljedeće sezone pa je tako za očekivati da će ga Osijek pokušati prodati ovog ljeta. Teško je očekivati da će vratiti uloženo, ipak je ove sezone postigao tek jedan prvenstveni pogodak, ali opet nije da nema nikakvu vrijednost budući da njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 600 tisuća eura. Njegov najveći problem je taj što ga je napustilo samopouzdanje, a ono je presudno za napadača.

U svakom slučaju, trenutno ni sam Mance ne zna u kojem će klubu nastaviti karijeru. Sigurno je da će potražiti izlaz, ali gdje i kada, to je pitanje za njegove agente. Hoće li prvi put napustiti europski kontinent ili će se – poput primjerice Antonija-Mirka Čolaka – odlučiti otići na sjever, zasad je teško predvidjeti.


Tagovi

Antonio ManceOsijek

Ostale Vijesti