Drugi najsiromašniji klub La Lige je na pragu Europe!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.02.18. | 19:29

Eibar dokazuje da u nogometu veličina, ponekad, nije bitna.

Španjolski nogomet je u posljednje vrijeme, više od bilo čijeg drugog, izvor inspiracije nogometnim romantičarima razočaranim u korporativnu stvarnost. Unatoč tome što vrhom tablice i dalje dominiraju Barcelona, Atletico i Real, La Liga je dom i nekih od najugodnijih nogometnih iznenađenja u posljednjih par godina.

Prije svega, tu je Leganes, klub koji je do prije par godina bilo u četvrtoj ligi, a sada su bili na korak do finala kupa, pa Girona, klub s najmanjim budžetom u ligi koji igra dobar nogomet i siguran je na sredini tablice.

Međutim, možda najugodnije iznenađenje od svih je kontinuirani rast malenog Eibara. Maleni klub iz grada koji ima 27 i pol tisuća stanovnika ovog vikenda je savladao Leganes i, prije Sevilline pobjede, uspeo se na šesto mjesto – poziciju koja vodi u Europu. Da stavimo to u kontekst, riječ je o klubu čije cjelokupno stanovništvo možete dovesti na Santiago Bernabeu bez da ga popunite do pola.

 

Riječ je o momčadi koja ima drugi najmanji budžet lige – manji ima samo Girona, ali ona ima duboke veze sa mega-bogatim Manchester Cityjem. Riječ je o momčadi koja ima više udaraca od svih osim pet najboljih španjolskih klubova i koja prima, iza Manchester Cityja, najmanje udaraca na svoja vrata od svih klubova u top pet europskih.

S obzirom na to da finale Copa del Rey igraju Sevilla i Barcelona, Eibar trenutno i sedmo mjesto vodi u Europu. Kakva bi to priča bila – jedan od najsiromašnijih klubova Europe na pragu Europske lige. Veličina, čini se, ipak nije bitna.

(FOTO: Action Images)


Ostale Vijesti