Druga strana dovođenja pojačanja - u Arsenalu pobuna zbog novca

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 07.03.18. | 13:30

Plaće igrača dosada su bile relativno podjednako…

Arsenal prolazi kroz teške dane, a osim katastrofalnih rezultata atmosferu u svlačionici kvare i razlozi ekonomske prirode.

Naime, prema pisanju engleskog Timesa, odnose među igračima kvare i sve veće razlike u plaćama koje su nakon završetka zimskog prijelaznog roka poprimile nove dimenzije.

Mesut Ozil potpisao je novi ugovor s Topnicima koji ga na tjednoj bazi čini bogatijim za 350 tisuća funti. Alexandre Lacazette drugi je najplaćeniji igrač Arsenala s tjednom plaćom od 200 tisuća funti. Pridošlice Henrikh Mkhitaryan i Pierre-Emerick Aubameyang zarađuju 170 (prvi) i 180 (drugi) tisuća funti tjedno.

S druge strane, Aaron Ramsey, Danny Welbeck, Nacho Monreal i Jack Wilshere na ljeto će postati slobodni igrači, a u slučaju i da budu željeli produžiti ugovor s klubom morat će pristati na „rezove“ u primanjima, tvrde engleski novinari. Također, Arsenal će na ljeto morati rješavati i pitanje vratara, jer i Petru Cechu i Davidu Ospini na kraju sezone istječu ugovori.

Kada je riječ o klupskom budžetu za plaće, Arsen Wenger godinama ga je trošio prema „socijalističkom“ modelu te su razlike u plaćama igrača bile malene ili minimalne. To očito više nije slučaj, a nova pojačanja i Ozil na travnjacima nisu baš opravdali svoja visoka primanja.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangAlexandre LacazetteMesut Ozil

Ostale Vijesti