Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Drmić: Razmišljam o ostanku u Rijeci, ovdje mi se vratio osmijeh na lice

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 15:13

Zadovoljan sam jer dobivam neku rutinu. A ne sjećam se kad sam je imao. U dosta utakmica sam bio „joker“ i igrač iz drugog plana, ali ne uvijek i prvi napadač. Raduje me ta rutina i osjećaj što sam među prvih jedanaest, rekao je Švicarac na posudbi u Rijeci

Kada je tijekom zimskog prijelaznog roka dolazio u Rijeku, ime Josipa Drmića snažno je odjeknulo u medijskom prostoru. Ipak je riječ o švicarskom reprezentativcu s velikim iskustvom igranja u njemačkoj Bundesligi i kao takav došao je u HNL kao jedno od najjačih imena koje je ikada kročilo našim travnjacima.

S obzirom na to da je stigao na posudbu iz Norwicha, gdje se nije naigrao, na početku riječke priče se tražio, ali u zadnje vrijeme pokazuje da bi mogao biti veliki dobitak za Tomićevu momčad. Odigrao je zasad devet utakmica, zabio dva pogotka, a posebno je lijep bio onaj u Koprivnici. Drugi je zabio prije tjedan dana u Gorici.

Danas je za riječki Novi list dao intervju u kojem je naglasio da bi mogao ostati u HNL-u i slijedeće sezone.

„Dosta ljudi me pitalo razmišljam li o ostanku na Rujevici. A ono što mogu reći je da sam jako sretan i zadovoljan i puno mi stvari odgovara u Rijeci. Dosta se stvari posložilo i ugodno sam iznenađen. Raduje me ta pozitiva i kad sve to vidim, onda moram i o svemu tome razmišljati, pa i o ostanku“, kazao je Drmić.

10.4.21. (19:05): (4.90)Šibenik (3.60) Rijeka (1.75)

Dodao je riječki napadač da se dobro osjeća i da mu se osmijeh napokon vratio na lice.

„Zadovoljan sam jer mi se vraća osmijeh i zato što dobivam neku rutinu. A ne sjećam se kad sam je imao. U dosta utakmica sam bio „joker“ i igrač iz drugog plana, ali ne uvijek i prvi napadač. Raduje me ta rutina i osjećaj što sam među prvih jedanaest. I tako iz vikenda u vikend. I onda još pobjeđivati. To je baš ono što mi je nedostajalo. Ali osjetim i na tijelu, na sebi i u nekim akcijama da ponekad kasnim, da mogu nešto bolje uraditi što sam u prošlosti lakše odrađivao. No, to je ljudski i normalno, svi griješimo pa popravljamo greške. Treba malo vremena da sve dođe na svoje mjesto. Ali bitno je biti svjestan svojih pogrešaka i nastojati ih otklanjati“, rekao je Drmić.

Kompletni intervju s napadačem Rijeke možete pročitati ovdje.

Inače, 28-godišnji Drmić je za reprezentaciju Švicarske skupio 32 nastupa i 10 pogodaka. Od toga, sedam utakmica bilo je u sklopu dva Svjetska prvenstva, na kojima je jednom zabio. Najveći transfer u karijeri ostvario je u ljeto 2015. godine kad je Borussia Mönchengladbach za njegove usluge na bankovni račun Bayer Leverkusena uplatila 10 milijuna eura. Osim dva spomenuta kluba, Švicarac koji podrijetlo vuče baš iz Hrvatske igrao je još za Zürich, Nuremberg i HSV, a član Norwicha je od ljeta 2019. godine.

Kao što smo rekli, u ovoj sezoni nema nijedan nastup u Championshipu, a kako bi uoči Eura ostao na oku izborniku, došao je na posudbu u Rijeku. Hoće li ovdje i ostati pokazat će vrijeme.


Tagovi

Josip DrmićHNK RijekaGoran TomićPrva HNL

Ostale Vijesti