Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Drmić od prve minute, Tramezzani u vatru gura sva tri pojačanja (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 09:52

Usprkos tome što oba trenera imaju ogromnih problema s ozljedama, 88. Jadranski derbi trebao bi biti iznimno zanimljiv…

Nogometaši Rijeke i Hajduka danas na Rujevici s početkom u 17:30 sati igraju Jadranski derbi. Iako bi to, kao i svaki put kad se sastanu ove dvije momčadi, trebao biti svojevrsni praznik nogometa u Hrvatskoj (barem na obali), dojam je kao da se ovoj današnjoj utakmici ne daje previše na važnosti. Odnosno, daje joj se na važnosti, samo puno manje nego li su to iz Hajduka i Rijeke navikli…

No, zakon ponude i potražnje je dosta jednostavan. Uz to, ako je proizvod kvalitetan, onda dolazimo do toga da će i netko kome on nije toliko neophodan (čitaj: nekom sa strane, da nije navijač jedne od dvaju momčadi) na njega obratiti pažnju. Ovaj put, ništa od navedenog nije zadovoljeno.

Posljednji ogled ove dvije momčadi gledali smo na Rujevici prije 17 dana. Gosti su slavili u utakmici koja nije očarala ljepotom i mnogobrojnim prilikama pa tako ne čudi svojevrsni manjak interesa za današnjim ogledom. Povrh svega, navijača i dalje nema na tribinama, a gledati najveće hrvatske derbije preko TV ekrana s tim da čujemo upute trenera… Ne znamo, nekako nam to nije 'nogometno'.

Kao što smo već konstatirali, oba trenera danas imaju velikih problema sa slaganjem sastava. U svlačionici Bilih pojavio se engleski soj Koronavirusa, kod Riječana sve je veće nezadovoljstvo među igračima pa su tako neki dobili 'nekoliko dana slobodno' kako bi razbistrili glave.

Neke najave govore kako bi gostujući strateg mogao na teren poslati sva tri pojačanja u ovom prijelaznom roku od prve minute, dok bi Rožman u vrhu napada mogao krenuti s Josipom Drmićem, jednim od najvećih imena u 1.HNL.

Kad pričamo o međusobnim ogledima ovih dvaju momčadi, brojke su sljedeće:

87 utakmica

31 pobjeda Rijeke

24 remija

32 pobjede Hajduka

114 golova Rijeke

116 golova Hajduka

U razgovoru za Sportske novosti, omiljeni Dalmatinac na Kvarneru, Franko Andrijašević, istaknuo je kako ne vidi način kako bi Hajduk mogao ponovno iznenaditi Rijeku.

„Moramo biti znatno bolji i pokazati veću želju i energiju nego u prošlim susretima. Željno smo dočekali tjedan bez utakmice, osvježili se u Rovinju i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i osvojiti sva tri boda“, rekao je u početku pa odmah podvukao sljedeće:

„Ne vjerujem da nas Hajduk može iznenaditi. Znamo kako će igrati, postavit će se isto kao i prije dva i pol tjedna. Ali, mi moramo biti bolji, agresivniji i rastrčaniji, moramo ih više pritiskati. Naravno, osnovni preduvjet je poboljšati realizaciju, u posljednje četiri utakmice postigli smo tek jedan pogodak. Vrijeme je i da nama 'procuri'“, rekao je kapetan Rijeke.

Očekivani sastavi:

Rijeka


Hajduk



Tagovi

Jadranski derbiHNK RijekaHajduknajava 1.HNLPaolo TramezzaniSimon Rožman

Ostale Vijesti