Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Drmić je profitirao u Rijeci, bori se s dva „Škota“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 10:52

Švicarski napadač dobio ono zbog čega je došao

Kao bomba zimus je odjeknula vijest da je Rijeka dovela švicarskog napadača hrvatskog podrijetla Josipa Drmića. Nekadašnji član nekoliko njemačkih bundesligaša i engleskog Norwicha stigao je u Rijeku na posudbu do kraja sezone.

I pokazalo se to kao dobar potez.

Norwich se riješio igrača koji nije odigrao ni minutu u prvom dijelu sezone. I riješio se makar dijela njegove plaće. Špekulira se da Rijeka plaća samo 20 posto njegove plaće vrijedne 1,6 milijuna eura godišnje. Drmić je oživio karijeru poslije lošeg perioda na Otoku zbog kojeg je pao u nogometni zaborav. A Rijeka je za male pare dobila napadača visoke klase koji je to i potvrdio golovima. Trebalo mu je vremena da ’upali’, ali kad se navikao i aklimatizirao, počeo je tresti mreže. Dao je pet golova na posljednjih sedam utakmica u prvenstvu i kupu koje je igrao.

I što je najbitnije, opet je u igri za reprezentaciju Švicarske. Tamošnji mediji pišu da se Drmićeva pozicija popravila i da bi mogao biti član reprezentacije na predstojećem EURU.

Na ruku mu ide i promjena pravila da se reprezentacije na Europskom prvenstvu ’prošire’ sa 23 na 26 članova. U napadu Švicarske bi trebali biti sigurni Haris Seferović i Mario Gavranović, a Drmić je trenutno najbliži poziciji treće špice.

Konkurencija Rijekinom napadaču su svojica švicarskih ’Škota’. Cedric Itten iz Glasgow Rangersa i Albian Ajeti iz Celtica se također nadaju pozivu švicarskog izbornika Vladimira Petkovića, ali su im izgledi manji nego Drmićevi. Za Rijekinog golgetera je najbitnije da u finišu HNL-a nastavi igrati u istoj formi. S još nekim postignutim golom bi se praktički osigurao na Petkovićevom popisu za EURO. Što je prije pola godine djelovalo kao nemoguća misija...

Dolazak u Rijeku se ispostavio kao pun pogodak, a što će biti dalje, za sad je nepoznanica. Rijeka će teško zadržati Drmića.


Tagovi

Josip DrmićMario Gavranović

Ostale Vijesti