Luka Stanz Pixsell
Luka Stanz Pixsell

Drmić: "Drago mi je za publiku, drago mi je za grad", Jugović: "Čestitam Rijeci na prolasku u finale"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.03.22. | 20:54

Josip Drmić i Vedran Jugović iskreno progovorili o sjajnoj utakmici polufinala Kupa

Kakva utakmica!

Polufinale Hrvatskog nogometnog kupa na Rujevici donijelo je veliki derbi između Rijeke i Osijeka. Na kraju, 120 minuta sjajnog nogometa i velika pobjeda domaćina koji je zabio pobjedonosni pogodak tek u drugom produžetku što je bilo dovoljno za pobjedu i konačni rezultat 3:2. Rijeka je u finalu, 26. svibnja će se obračunati sa Hajdukom na Poljudu.

Što se tiče izjava, prvi je dojmove dao Osijekov Vedran Jugović. On je naime zamijenio Milu Škorića koji je bio primoran napustiti teren u drugom poluvremenu zbog ozljede.

"Stvarno fantastična utakmica, puno pogodaka, puno prilika, tenzije. I to u jednoj pravoj nogometnoj atmosferi. Na žalost po nas, Rijeka je bila bolja za taj jedan pogodak i ide u finale."

Naravno, rano je za neke ozbiljnije analize kako je došlo do poraza, Jugović je samo kratko napomenuo kako se stara nogometna krilatica pokazala istinitom...

"Mislim da se opet pokazalo ono nepisano pravilo da ostaješ kažnjen ako ne iskoristiš svoje prilike. Čestitam Rijeci na prolasku u finale. "

Za Osijek je Kup sada prošlo svršeno vrijeme. Ostaje im prvenstvo gdje će se već za vikend zaigrati protiv Gorice koja od prošlog kola ima pravo pojačanje na klupi - Samira Toplaka.

"Prvenstvo je stvarno neizvjesno, četiri ekipe su zgusnute u borbi za prvaka. Mi idemo utakmicu po utakmicu, sada nas čeka Gorica, a onda još desetak kola prije kraja prvenstva."

 Toliko od Jugovića. S druge strane, izjavu je dao i Josip Drmić, strijelac prvog pogotka na susretu.

"Mislim da je utakmica bila teška. Drago mi je za publiku, drago mi je za grad, dali smo sve od sebe. Imali smo kako bi se reko "ups and downa", dali smo gol, pa smo primili, pa opet dali gol. Na kraju smo pokazali karakter i zasluženo pobijedili."

Iako nas još čekaju puna tri mjeseca do finala protiv Hajduka na Poljudu, to je utakmica o kojoj se već sada naveliko priča.

"Mi se radujemo da je opet veliki derbi. Mi znamo da smo tamo uvijek dobri. Ako ćemo se prezentirati kao u zadnjoj utakmici, mislim da ćemo ostvariti dobar rezultat. Ipak, finale je posebno, bit ćemo i mi i oni itekako motivirani, čeka nas sjajna utakmica."

Za kraj još malo razgovora o prvenstvu, tko je stvarni favorit, imaju li te ocjene u ovom trenutku smisla?

"Ne bih rekao da smo favoriti, puno toga radimo dobro, ali isto tako, puno i griješimo. Druge ekipe su pokazale konstantu i zato su ispred nas. Imamo puno potencijala, mladi smo, imamo još puno toga za pokazati. Na pravom smo putu, još malo i možemo do vrha."

 


Tagovi

OsijekRijeka

Ostale Vijesti