Germanijak.hr
Germanijak.hr

Drmić definitivno otpao, Jakirović: "Po pobjedu idemo na granici fanatizma.", Bulat: "Ne uzimamo si za zlo poraz u Splitu"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 04.10.23. | 18:00

Dinamov trener i veznjak najavili utakmici protiv Ballkanija u četvrtak u Prištini. Drmić neće biti spreman, Baturina vjerojatno hoće

Dinamov trener Sergej Jakirović prije treninga na stadion 'Fadil Vokrri' najavio je ono što njegovu momčad očekuje u četvrtak (18.45 sati). Suparnik Ballkani, kosovski prvak, drugo kolo Konferencijske lige.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica, protiv momčadi koja dobro vođena, lako prilagodljiva protivniku. Znamo da igraju u rombu 4-4-2, naš ritam je malo gust, nemaš se kad žaliti. Moramo biti na maksimalnoj razini, na granici fanatizma, jer oni tako igraju. Imaju sve pobjede na svom terenu, što znači da ćemo morati biti na visokoj razini za pobjedu.", ozbiljan je Jakirović, koji je, očito, dobro analizirao Ballkani.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, najvažnije je u kakvom je stanju njegova momčad. Ima dosta ozljeda?

"Drmić je upitan i nećemo riskirati, jer nas čeka Istra. Svi ostali su dobro, Baturina je trenirao na 50 posto, kaže da ga ne smeta to koljeno, vidjet ćemo još do utakmice, koliko je spreman."

Koliko je poraz u Splitu utjecao na momčad i na Jakirovića?

"Možda na nekoga taj poraz može utjecati, ali mi smo se već u ponedjeljak okrenuli ovoj utakmici. I dalje smatram da nismo zasluženo izgubili, bio je to zalutali metak. Teško jest, ali i kad slavimo ne slavimo dugo, tako sad ni ne tugujemo. Dobro je da je utakmica već sad, da se odmah iskupimo, moramo popraviti stvari. Smanjiti greške na minimum, u svakoj utakmici darujemo nešto protivniku. Ali, ne mogu iz te kože, nadam se ćemo izvući pouke i da to nećemo greške ponavljati u budućnosti."

Na Kosovu je dosta Dinamovih navijača, kako je Dinamo ovdje dočekan?

"Znam da ima puno Dinamovih navijača, ispred hotela su nas dočekali i slikali se s igračima. Znamo da je Kujtim Shala igrao u Dinamu i ostavio traga, bio sam s Rijekom protiv Dukagjinija pa mi je to sve poznato. Zasad je ugodno, nadam se da će tako biti i nakon utakmice."

Kosovari su snimli dokumentarac u kojem su zaključili da žele učiti od Dinama, od njegove škole. Sutra igraju protiv Dinama, a od njega žele učiti, kopirati ga?

"Puno škola iz inozemstva dolazi u našu školu, učiti, kopirati, vidjeti sustav. Iako sam tek nedavno došao, dobro sam upoznat, to traje godinama. Ništa ne može preko noći i zato je Dinamova škola izbacila igrače, koji igraju u velikim klubovima i dalje će ih izbacivati. To je doselekcija, to je sustav, dovode se novi igrači, treba puno rada, skautinga i puno zdravlja. Mora se otvoriti put igračima iz škole, jer svi klubovi od toga žive."

Koliko će nedostajati Dinamovi navijači?

"Osjećamo njihov nedostatak, žao nam je što nisu s nama. Ali, takva je odluka UEFA-e i to moramo poštivati."

Kolika je razlika doći na Kosovo s Rijekom i s Dinamom?

"Isto mi je, radim svoj posao kao i prije, ali vidim da ima puno navijača Dinama, ali bilo je i puno navijača Rijeke, jer je odavde Hodža, koji se tada i oženio pa je bilo puno njegove rodbine. Meni je isto, radim svoj posao i cilj je uvijek odigrati dobro i pobijediti.", zaključio je Jakirović.

Uime igrača pričao je Marko Bulat, u zadnje vrijeme jedan od najboljih Dinamovih pojedinaca.

"Nogometni svijet nije upoznat s Ballkanijem, nismo bili ni mi. Ali, analizirali smo ih, to je momčad koja je agresivna, jaka na lopti, dobra na prekidima. Moramo krenuti jako do prve minute, jer su domaćinska momčad. Teren je kakav jest, nama i njima i ne smijemo se vaditi na to. Očekujem dobru utakmicu, pogotovo jer smo zakazali u prvenstvu u zadnjoj utakmici i ova nam dobro dođe. Jedva čekamo utakmicu!"

Osvrnuo se i on na poraz u Derbiju.

"Ta utakmica je specifična, ne bih rekao da smo odigrali loše kako kaže rezultat. Bili smo dobri, imali smo puno pokušaja prema golu. Primili smo takav gol, teško za objasniti, ali ne možemo sebi uzeti za zlo. Svlačionica je svjesna da smo odigrali dobro, nezadovoljni smo samo rezultatom, ali zato dobro dođe ova utakmica da pokažemo da smo dobri."

Trening su odradili svi osim Josipa Drmića, koji je sjedio na klupi. Jasno je, ono što smo već napisali, Drmić ne igra u Prištini.



Tagovi

GNK DinamoFK BallkaniKonferencijska liga

Ostale Vijesti