Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Drama na Poljudu: Majstorije Krstanovića poništio Umut u dubokoj nadoknadi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.04.21. | 19:49

S ova dva pogotka Krstanović se na vječnoj listi strijelaca izjednačio s Mumlekom. I jedan i drugi tresli su mreže protivnika 106 puta i trenutno dijele četvrto mjesto.

Blizu velikog iznenađenja bili su nogometaši Slavena Belupa u odgođenoj utakmici 21. kola Prve HNL. Vodili su s 2:1 sve do 95. minute, a tada je Umut svojim drugim pogotkom poravnao rezultat i donio važan bod svojoj momčadi.

Hajduk je u utakmicu ušao kao veliki favorit. U posljednjih šest utakmica osvojio je 16 od mogućih 18 bodova i očekivao se nastavak ovog sjajnog niza protiv Koprivničanaca, koji su, pak, u najlošijoj formi u HNL-u. Posljednji put slavili su krajem siječnja protiv Varaždina i to im je ujedno jedina pobjeda u ovom drugom dijelu sezone.

Međutim, Slaven se hrabro postavio u Splitu i nije dozvolio Hajduku da se razmaše. Otvorio je utakmicu udarcem Lulića u četvrtoj minuti, ali Kalinić je bio siguran. U 19. je Prce imao odličnu šansu, kada je nakon kornera ostao sam na pet metara, ali je pritom promašio cijelu loptu.

I samo tri minute kasnije domaćini su to kaznili iz prve prave prilike na utakmici. Livaja je sjajno ubacio s desne strane, a Umut se našao na pravom mjestu i zatresao mrežu gostiju iz blizine. Turčinu je to peti pogodak se sezoni.

Pogledati ga možete OVDJE.

Do kraja prvog poluvremena nismo više vidjeli prilike, ali se zato crvenilo pred očima Mujakića. U 41. minuti, nakon bezazlene situacije na sredini terena, zakuhalo se između njega i Lulića, a Mujakić je bio nešto agresivniji, rukom je zamahnuo prema licu gostujućeg igrača i automatski zaradio crveni karton.

Kasnije će se pokazati, bio je to presudan trenutak na utakmici.

Iako s igračem manje, Hajduk je nešto bolje krenuo u nastavak susreta, no nakon 15-ak minuta igre se povukao i prepustio loptu gostima. A oni su to uskoro kaznili.

Goda je u 65. minuti poslao loptu na domaći peterac, a tamo se snašao Krstanović i 105. pogotkom u HNL-u izjednačio rezultat. Bila je to slična akcija iz kakve je i Hajduk poveo, samo što se odvijala s druge strane terena.

Izjednačujući pogodak Slavena pogledajte OVDJE.

Samo četiri minute kasnije gosti su u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist, a ponovno je strijelac bio vremešni Krstanović. Ovaj put opalio je po golu s 20-ak metara, a lopta se dodatno odbila od Dimitrova i prevarila Kalinića. S ovim pogotkom Krstanović se na vječnoj listi strijelaca izjednačio s Mumlekom. I jedan i drugi tresli su mreže protivnika 106 puta i trenutno dijele četvrto mjesto.

Drugi pogodak gostiju pogledajte OVDJE.

Nakon toga Farmaceuti su se povukli i nismo više gledali previše od nogometa. Hajduk je stiskao, ali jalovo i bez pravih prilika. I kada se već činilo da će upisati neočekivani poraz ukazao se Umut u 95. minuti i spasio čast Hajduka. Hajduka koji je vjerojatno očekivao puni plijen i tri boda s kojima bi se Bili izjednačili s Riječanima na četvrtoj poziciji. Ovaku za njima i dalje kaskaju dva koraka.

Pogodak Umuta pogledajte OVDJE.

S druge strane, slavenaši su pognutih glava napustili teren, jer su bili nadomak senzacije. Ta pobjeda mnogo bi im značila u ovoj borbi za opstanak, no vjerujemo da će i s bodom biti zadovoljni kada im se glave ohlade.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoIvan KrstanovićUmut NayirPrva HNL

Ostale Vijesti