REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Drama Bašićevog Lazija za konačni remi, Tomasov Šerif 'popio' tri komada

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 13.10.22. | 22:49

Nakon Rennesa, Fenerbahčea, Real Betisa i Freiburga, plasman u drugi krug Europske lige osigurao je i Real Sociedad.

Skupina H pružila nam je najviše golova. Ferencvaros je slomio Crvenu zvezdu 2:1. Kristoffer Zachariassen zabio je prvi gol za Mađare u 23. minuti, ali su se gosti vratili preko Stefana Mitrovića u 55. minuti, no ubrzo im je odgovorio Samy Mmaee u 61. minuti postavivši konačnih 2:1 na semafor. Amer Gojak igrao je do 66. minute.

Lazio Tome Bašića odradio je dramatičnu utakmicu u kojoj smo vidjeli i penal i crveni karton i golove da bi konačan rezultat na kraju bio egal 2:2. Nakon što je Bašić propustio sjajnu priliku u prvom dijelu, Ciro Immobile ipak dovodi Lazio u prednost u 45. minuti susreta, a onda su nebeskoplavi ostali u šoku kada su u nastavak morali s igračem manje. Manuel Lazzari je zbog prepiranja zaradio drugi žuti karton i morao je napustiti travnjak, a ubrzo je 'požutio' i Ciro Immobile, srećom po domaće, njemu je to bio prvi karton na utakmici.

U nastavku su gosti izjednačili preko Bovinga, ali Pedro se pobrinuo da na tome ne ostanu dugo kada je u 61. minuti zabio za 2:1. U trenucima kada se činilo da će tako i ostati, Boving u 83. zabija novi gol za konačnih 2:2. Toma Bašić je igrao do 58. minute.

Trabzonspor je utrpao četiri komada Monacu. Zabio je prvo autogol Sarr, a onda su Vitor Hugo, Enis Bardhi i Mahmoud Trezeguet zabili za povećanje rezulatata na konačnih 4:0.

U skupini A PSV je slavio protiv Züricha s 5:0. Tri gola su pala već u prvome dijelu kada su zabili Gutierrez u 9., Veerman u 15. i Sangare u 34. minuti. Potom je gol dodao također Veerman u 55. minuti, a onda i El Ghazi u 84. za 'petardu'. Nikola Katić odigrao je cijeli susret, a Ivan Santini ostao na klupi.

U skupini C Ludogorec je nadigrao Helsinki 2:0. Prvo gol je zabio Danny Gruper na asistenciju Ricka, a onda je u 64. minuti Rick postao strijelac zabivši drugi gol za domaćine. U sudačkoj nadoknadi susreta Raitala je zaradio drugi žuti karton te morao napustiti teren.

Union Berlin svladao je Malmo u skupini D s 1:0. Gol su Nijemci zabili tek u 89. minuti iz penala. Strijelac je bio Knoche. Gosti su kasnije ostali bez igrača, nakon što je poslije provjere VAR-a Lomotey zaradio izravan crveni karton u 94. minuti.

Manchester United slavio je s minimalnih 1:0 protiv Omonije u skupini E i to golom u sudačkoj nadoknadi. Zabio ga je McTominay.

Nakon Rennesa, Fenerbahčea, Real Betisa i Freiburga, plasman u drugi krug Europske lige osigurao je i Real Sociedad.

Sociedad je u susretu 4. kola E skupine pobijedio Šerif kojeg vodi hrvatski stručnjak Stjepan Tomas sa 3:0.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 34. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je isključen Armel Zohouri. Bjelokošćanski branič je u svega 12 minuta sakupio dva žuta kartona oslabivši tako svoju momčad.

Igrača više Španjolci su iskoristili u 45. minuti kada je Alexander Sorloth zabio za 1:0, a u nastavku su domaćini postigli još dva gola, a strijelci su bili Diego Rico (66) i Roberto Navarro (81). Prošlog tjedna Sociedad je na gostovanju porazio Šerif sa 2:0, a zanimljivo i u toj utakmici je Tomasova momčad ostala s igračem manje. Tada je u 60. minuti isključen Moussa Kyabou.

U drugom susretu iz ove skupine Manchester United je na Old Traffordu teškom mukom pobijedio Omoniju sa 1:0, a gol oduke zabio je Scott McTominay u trećoj minuti sudačke nadoknade. Cristiano Ronaldo je odigrao cijeli susret za United.

Real Sociedad je sa 12 bodova osigurao europsko proljeće, ali ne i prvo mjesto u skupini. United je drugi s tri boda manje, Šerif je treći s tri boda, a Omonija je na dnu ljestvice bez bodova.

(Hina/eg)

Europska liga, 13. listopada

Skupina A

Bodo/Glimt – Arsenal 0:1

PSV – Zürich 5:0


Skupina B

AEK Laranca – Fenerbahce 1:2

Dinamo Kijev – Rennes 0:1


Skupina C

Real Betis – Roma 1:1

Ludogorec – HJK 2:0


Skupina D

Royale Union SG – Braga 3:3

Union Berlin – Malmo 1:0


Skupina E

Manchester United – Omonia 1:0

Real Sociedad – Šerif 3:0


Skupina F

Feyenoord – Midtjylland 2:2

Lazio – Sturm Graz 2:2


Skupina G

Nantes - Freiburg 0:4

Qarabag - Olympiacos 0:0


Skupina H

Fenerncvaros – Crvena zvezda 2:1

Trabzonspor – Monaco 4:0


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

LazioCrvena zvezdaFerencvarosAmer Gojak

Ostale Vijesti