REUTERS/Andrew Couldridge
REUTERS/Andrew Couldridge

Dragulj na pragu Rima: Veliki preokret u Italiji, Inter ostao kratkih rukava, Mourinhu stiže La Joya!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 18.07.22. | 09:32

The Special One bio je iznerviran inertnošću uprave kluba ovog ljeta, ali izgleda da bi njegova najveća želja uskoro mogla biti ostvarena - Paula Dybalu samo formalnosti dijele od Rome!

Šest milijuna eura godišnje – ponuda je to koju su čelnici Rome stavili na stol ispred Paula Dybale i njegovih zastupnika. Načelno, to je zadovoljilo argentinskog Dragulja, no problem je bio način isplate. Dybala je inzistirao da sve bude fiksno, dok su u Romi bili skloniji tome da mu prethodno navedeni novac isplate većim dijelom preko bonusa. Osjetio je Dybala jug Italije, vidio je kako je to biti na 'bogatom' sjeveru, dok će sada put prijestolnice.

Izgleda kako je odluka pala i da je Dybala rekao svoje konačno 'da'. Nema još službene potvrde, ali Dybala je navodno pristao na 13.5 milijuna eura fiksno za tri godine (4.5 milijuna eura godišnja plaća) uz dodatna 4.5 milijuna eura (1.5 milijuna eura po sezoni) koje bi dobio kroz bonuse. Dakle, njegova želja da dobije tih šest milijuna eura godišnje bit će zadovoljena (iako, tražili su njegovi agenti još i više!), samo model isplate nije onakav kakvom se nadao. Talijani javljaju kako je Dybala sad na putu za Portugal gdje će odraditi liječničke preglede nakon čega postaje novi igrač Vučice. Navijačima Rome novi tjedan nije mogao bolje započeti...

Di Marzio je pisao kako su i Napolitanci ponudili šest milijuna eura za Dybalu, ali je problem taj što su htjeli zadržati apsolutno sva komercijalna prava na njegov lik i djelo, na što Argentinac, očekivano, nije pristao.

Osim toga, Napoli i nije baš u najboljoj situaciji. Osimhen i Ruiz traže izlaz iz kluba, otišli su Koulibaly, Insigne, Milik i Ospina, dok su ovoljetna pojačanja KvaratšelijaOlivera i Anguissa, na koje je potrošeno 36 milijuna eura i koji su stigli iz Dinamo Tbilisija, Getafea i Fulhama, igrači koji nisu 'uvjerili navijače' da je pred njihovom momčadi još jedna uspješna sezona. Svega toga je zasigurno svjestan i Dybala pa se tako već zahvalio De Laurentiisu na ponudi.

Inter je također ispao iz svih kombinacija. Možda će zvučati 'bahato', ali većina simpatizera Nerrazzura, kad gledaju kadar svoje momčadi, vjerojatno pomisle 'što će nam Dybala'? Vratili su Lukakua, zadržali Martineza, potpuno besplatno osigurali potpise Onane i Mhitarjana te od Lazija trajno otkupili Correu. Jasno je da se Inzaghi ne bi žalio da mu je stigao Dybala, ali kad 'prema naprijed' imate spremne Mhitarjana, Correu, Martineza, Lukaku, Džeku i Sancheza, nekako smo dojma da neće izgubiti previše sna radi nedolaska Dybale.

Na društvenim mrežama Jose Mourinho pohvalio se tetovažom triju europskih trofeja (Liga prvaka, Europska liga i Konferencijska liga), ali ako se sve nastavi razvijati kao dosad, to neće biti jedina nova stvar za primijetiti na treninzima Rome. Dybala samo što nije postao novi trequartista Vučice, ali bi isto tako njegov dolazak mogao pokrenuti domino efekt kojim bi prvo De Ligt zaključio transfer u Bayern, a potom i Zaniolo u Staru damu. Kako sad stvari stoje, svi od navedenih transfera su 'na korak do', sad samo preostaje čekati i vidjeti koja će domino pločica prva pasti.

Dolazak Dybale i prodaja Zaniola bili bi veliki korak za Romu. Naime, dolaskom La Joye, koji bi neupitno odmah po dolasku postao prva violina Vučice, interes za dolaskom u Rim narastao bi i kod nekih drugih 'kapitalaca', a novac da ih dovedu namaknuli bi prodajom Zaniola. Povrh svega, ne treba smesti s uma ni taj famozni faktor Mourinho i činjenicu da nema koji igrač na ovom svijetu ne bi htio surađivati s The Special Oneom.

Mancini i Ibanez drže obranu, u veznoj liniji prvu i zadnju ima kapetan Pellegrini i pouzdani Cristante, za golove je zadužen Abraham, a sad bi ono malo magije ovoj momčadi trebao osigurati Dragulj Dybala. I još na klupi Mourinho… Roma djeluje baš, baš dobro.



Tagovi

Paulo DybalaRomaJose Mourinhonogometni transferitransfertransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti