Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Dragovoljac vratio svojeg bivšeg juniora koji je lani osvojio naslov prvaka u Premijer ligi BiH

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.03.22. | 10:35

Prošao je 'pola Europe', igrao u Poljskoj, Latviji, Estoniji i Armeniji, a prošle sezone osvojio je naslov prvaka u susjedstvu.

Marko Brtan je novo/staro ime u redovima Hrvatskog dragovoljca. 30-godišnji veznjak vratio se u Siget nakon nešto više od pola godine u statusu slobodnog igrača, a iskusni defenzivni veznjak će biti od velikog značaja Draganu Tadiću u nastavku sezone.

Brtan je još kao kadet preselio u Siget, a prve nogometne korake napravio je u HAŠK-u. Promijenio je popriličan broj klubova u karijeri, a iz Dragovoljca je otišao prije osam godina. Igrao je u Poljskoj, Latviji, Estoniji, Bosni i Hercegovini te Armeniji, a posljednji angažman imao je u Borcu iz Banja Luke s kojim je lani osvojio naslov prvaka u susjednoj BiH.

Rođeni Zagrepčanin je bio standardan prvotimac Borca, u jednoj sezonu je upisao 34 nastupa u svim natjecanjima, a od ljeta 2021. godine je bio bez angažmana.

U sezoni 13/14. upisao je 20 prvoligaških nastupa za Crne, dok je u 2. HNL igrao za Lučko i za Goricu.

Crni su ovog vikenda neočekivano svladali Rijeku u Kranjčevićevoj, a bila je to njihova treća pobjeda u sezoni. Pretposljednja Istra 1961 trenutno ima 11 bodova više, a baš njih Crni ugošćuju u sljedećem kolu. Brtan će za tu utakmicu biti na raspolaganju Draganu Tadiću, ali upitno je hoće li ga Riječanin odmah koristiti budući da je za 30-godišnjakom poveća pauza bez natjecateljskog nogometa.



Tagovi

Hrvatski dragovoljacMarko BrtanHNL

Ostale Vijesti