Dosta mu je grijanja klupe u inozemstvu, Andrija Balić na pragu povratka u HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 09:20

Vrijeme je za povratak.

Sjećamo se svi Andrije Balića. Ne samo da se sjećamo, nego u većini i pratimo njegovu karijeru u nadi da će nesporan talent igrača nekada predodređenog da bude nova nogometna zvijezda nikla na Poljudu napokon biti kapitaliziran.

Međutim stvari se, nažalost, ne kreću u tom smjeru. Hajduk je Balića prodao u talijanski Udinese u veljači 2016. Zaradili su na Poljudu tri milijuna eura, ali tu je potpuno stala karijera mladog veznjaka. Bio je fizički potpuno nespreman za prohtjeve Serie A i vrlo brzo se suočio s neigranjem u Udinama. U tri pune godine na Friuliju odigrao je samo 33 utakmice, što na prvu možda i ne zvuči toliko tragično, no kada pogledamo ukupnu minutažu od 1524 minute u tri godine, to je jasan pokazatelj da je transfer u Udinese bio preuranjem i potpuno promašen. 

U siječnju 2019. krenulo je s posudbama. Prvo je na pola godine Balić proslijeđen nizozemskoj Fortuni, potom na jednako toliko u Perugiju, da bi u veljači ove godine završio u Slovačkoj, točnije u Dunajskoj Stredi. Ni u jednom od ta tri kluba nije se izborio za mjesto pod suncem, stoga je valjda i posljednjim zagovornicima kaljenja u inozemstvu postalo jasno da je Balić preskočio nekoliko stepenica u igračkom razvoju. 

Prema informacijama koje ima 24 sata, Balić bi se mogao ovog ljeta vratiti na Poljud. Želja svakako postoji s obje strane, a problem je jedino ugovor kojeg igrač ima u Udineseu, a traje još godinu dana. Talijani bi mogli tražiti oko 500 tisuća odštete, no ista bi se mogla prebiti postotkom od sljedeće prodaje. Nadajmo se kako će klubovi ipak pronaći zajednički jezik jer bi doista bilo šteta da Balić potrati još jednu godinu lutajući Europom. Još uvijek je itekako mlad i uz iskustvo iz Italije može se pokazati kao pojačanje na Poljudu. Tko zna, možda bi mogao slijediti primjer Brune Petkovića koji je s 24 godine stigao iz Italije u Dinamo i pokazao se kao ponajbolja kupovina Modrih u zadnjih 10 godina. 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Andrija Balić

Ostale Vijesti