Dosadilo im je! Navijači bivšeg engleskog prvoligaša kupuju klub od omraženog vlasnika

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.07.15. | 13:48

Blackpool je samo prije četiri godine igrao u Premiershipu, a ovu sezonu su završili kao uvjerljivo posljednja momčad u Championshipu pa će sljedeće godine igrati u trećoj ligi. A navijači se nadaju da će u novu sezonu ući s novim vodstvom – navijačkim!

Naime, fondacija Blackpool Supporters Trust, koja okuplja navijače kluba osnovanog 1887. godine, objavila je javnu ponudu za kupnju kluba. Dosadašnjim vlasnicima, obitelji Oyston, spremni su ponuditi 16 milijuna funti, odnosno oko 22,5 milijuna eura.

„Smatramo da je ova ponuda poštena s obzirom na stanju u kojem s klub nalazi. Svake od posljednje tri godine, koje smo proveli u Championshipu, donosile su sve manje prihode, a veliki će biti izazov ekonomski stabilizirati klub u Division One. Vjerujemo da pod sadašnjim vodstvom ne možemo vratiti klubu slavu koju je imao i koju zaslužuje“, ističu navijači u priopćenju kojeg su objavili na svojim internetskim stranicama.

„Većina klubova u trećoj ligi posluje s minusom, a mi ne želimo da se to dogodi i našem klubu“, rekao je jedan od navijača za BBC.

Inače, navijači su već dugo vremena u svađi s vlasnikom Owenom Oystonom i njegovim sinom Karlom koji je direktor kluba. Zbog lošeg vođenja kluba lani je Blackpool doslovno prije početka sezone prikupljao igrače da bi ih imao dovoljno za nastupiti u Championshipu, a ta je skupina igrača bila dovoljna za samo 26 bodova, odnosno 4 pobjede u 46 utakmica i uvjerljivo posljednje mjesto u drugoj ligi.

Napetosti između obitelji Oyston i navijača su kulminirale u prosincu 2014. kada je Karl jednog nezadovoljnog navijača javno prozvao retardiranim zbog čega je od Engleskog nogometnog saveza dobio kaznu obavljanja svih dužnosti u razdoblju od šest tjedana. Tada su navijači, ali i manjinski vlasnik Valeri Belokon, tražili od Karla da odstupi, ali on to nije napravio.

Prije dva mjeseca je skupina investitora pokušala preuzeti klub, ali Uprava je odbila tu ponudu. Sada se navijači nadaju da će ovu ponudu obitelj Oyston prihvatiti, a ističu kako su novac osigurali zahvaljujući bankovnim kreditima.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti