Dortmund bogato prodao Mkhitaryana, pa za samo 24 sata pronašao sjajnu zamjenu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 07.07.16. | 16:38

Ipak, cijeli posao neće ići tako lako...

Samo 24 sata nakon što je prodala Henrikha Mkhitaryana u Manchester United, Borussia Dortmund već se bacila u potragu za adekvatnom zamjenu.

Armenski ofenzivac ostavio je duboki trag na Westfalenu i njegov odlazak je veliki gubitak za momčad Thomasa Tuchela, stoga su u Dortmundu svjesni da moraju brzo reagirati na nogometnom tržištu.

A njihovo oko zapelo je za Ardu Turana, kojeg smatraju idealnim nasljednikom 27-godišnjeg Mkhitaryana. Turčin je dokazana klasa, no iza njega je slabija klupska sezona, te loše igre u dresu reprezentacije na Euru.

Upravo je to karta na koju planira „igrati“ Borussia Dortmund, jer Turan se očigledno nije snašao u Barceloni, čemu je vjerojatno najveći uzrok onih šest mjeseci neigranja po dolasku iz Atletico Madrida, zbog Fifine kazne koju je služio katalonski klub.

Ipak, ako je suditi po izjavi Josepa Bartomeua, predsjednika Barcelone, njemački klub morat će se pomučiti da u svoje redove namami Turana.

„Stručni stožer računa na Ardu Turana. Zahvalni smo njemu i Aleixu Vidalu što su pokazali strpljenje u onih šest mjeseci kada nisu imali pravo nastupa. Dao bih im ocjenu 9 od 10, jer osvojiti četiri trofeja u jednoj sezoni nije uopće loše“, kazao je Bartomeu za AS.

(Foto: Action Images)


Tagovi

BarcelonaHenrikh MkhitaryanArda TuranBorussia Dortmund

Ostale Vijesti