Dortmund i Liverpool odgodili odluku za Anfield, veliki korak Seville i Šahtara prema polufinalu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.04.16. | 23:00

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala Europske lige.

Jürgen Klopp emotivno je dočekan u Dortmundu, ali poput pravog profesionalca došao je na Westfalen ostvariti pozitivan rezultat sa svojim novim klubom i u tome je uspio. Prvi susret četvrtfinala Europske lige između Borussije Dortmund i Liverpoola završio je 1:1, što je i najpravedniji ishod.

Nekako očekivano, bolje su krenuli domaći koji su zaprijetili u par navrata, no onda ih je u 36. minuti presjekao Divock Origi. Jednu dugu loptu glavom je prenio Milner, obrana Dortmunda je ispala, a Origi se iz okreta snašao i pogodio za 0:1.

Međutim, na samom otvaranju erupcija oduševljenja na Westfalenu, kada Mats Hummels u 48. minuti na asistenciju Mkhitaryana zabija za 1:1. Činilo se da bi Nijemci na krilima sjajnog početka drugog dijela mogli i do preokreta, ali Liverpool se brzo oporavio i nekoliko puta došao i blizu novog pogotka. Iako će 1:1 vjerojatno zadovoljiti Redse, zadovoljna mora biti i Borussia Dortmund, koju je spašavao 35-godišnji Roman Weidenfeller. Ove sezone pričuvni vratar u jednoj situaciji tako je skinuo čak tri udarca u razmaku od samo 31 sekunde… Svakako vrijedi napomenuti vrlo dobrih 90 minuta Dejana Lovrena u gostujućoj obrani.


 

U španjolskom okršaju Sevilla je ostvarila pobjedu kod Athletic Bilbaa s 2:1. Dvostruki uzastopni osvajač Europske lige još jednom je potvrdio sjajan karakter, jer nije ih sputao niti primljeni gol na otvaranju drugog poluvremena. Zabio je Aduriz za prednost Baska, no ubrzo je izjednačio Kolodziejczak, a gostima pobjedu u finišu donosi Iborra.


 

Treći španjolski predstavnik Villarreal na domaćem terenu s 2:1 je svladao Spartu Prag, definitivno najugodnije iznenađenje Europske lige. I Česi su iskazali fantastičan karakter, budući da su pokleknuli poslije svega tri minute, i to nakon nevjerojatne pogreške svog golmana Bičika, čije je poigravanje kaznio Bakambu.

Ipak, Sparta se vraća u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada zabija stoper Brabec. Sredinom nastavka Bakambu je novim golom donio pobjedu domaćima, no Žuta podmornica bit će na ozbiljnom iskušenju za tjedan dana u Pragu.


 

Korak prema polufinalu napravio je Šahtar gostujućom pobjedom 2:1 kod Brage. Imali su Ukrajinci dva gola prednosti, ali minutu prije kraja Portugalcima je tračak nade dao Wilson Eduardo, inače bivši igrač Dinama.

Za Šahtar je cijelu utakmicu odradio Darijo Srna, dok je Eduardo da Silva ušao u 82. minuti.


 

EUROPSKA LIGA, četvrtfinale, rezultati prvih utakmica:

Athletic Bilbao – Sevilla 1:2 (Aduriz 48' / Kolodziejczak 56', Iborra 83')
Braga – Šahtar 1:2 (Wilson Eduardo 89' / Rakicki 45', Ferreyra 75')
Borussia Dortmund – Liverpool 1:1 (Hummels 48' / Origi 36')
Villarreal – Sparta Prag 2:1 (Bakambu 3' i 63' / Brabec 45+4')

(Foto: Action Images)


Tagovi

LiverpoolBorussia DortmundAthletic BilbaoSevillaBragaŠahtarVillarrealSparta Prag

Ostale Vijesti